Test: Trivial Pursuit Party

Met Trivial Pursuit Party laat Hasbro de klassieke kennisquiz toetreden tot de wereld van de party games. Met andere woorden, de nieuwe uitvoering van het spel is vooral ontwikkeld om snel en leuk te zijn.

Unboxing

Het eerste dat opvalt wanneer je de doos opent, is dat Hasbro de achterkant van het bord heeft voorzien van de naam Trivial Pursuit Party. Niet belangrijk, maar het maakt wel een zeer nette introductie.

Hasbro Trivial Pursuit Party Unboxing

Naast het speelbord vinden we een handleiding, zes gekleurde schijven (miniaal 3 spelers, maximaal 6) waar je een hele verzameling aan grijze partjes op mag verzamelen, een dobbelsteen, een vragenhouder en twee sets met vragen. Dat zijn in totaal 200 kaartjes met 1.200 vragen.

Hasbro Trivial Pursuit Party Unboxing 2

Vormgeving

Hasbro heeft nogal aan de vormgeving van Trivial Pursuit Party zitten sleutelen. Het bord is voorzien van felle kleuren en simpele iconen. De partjes zijn nu allemaal grijs, omdat het niet meer uitmaakt waar je wint. Jammer is het wel dat je maar één vragenhouder bij het spel krijgt. Ik zou beide setjes graag netjes willen houden in zo'n houder.

Hasbro Trivial Pursuit Party Vragen

Handleiding

De handleiding van Trivial Pursuit Party is één van de meest korte en duidelijke die ik in tijden heb gezien. Gewoon een stroomdiagram met wat opmerkingen. Het kan inderdaad zo simpel zijn. Hulde aan Hasbro!

Snel spel

In het nieuwe, snellere spel, zijn de regels zeer flexibel. Het spelbord bepaalt alleen nog uit welke categorie je een vraag krijgt, maar je krijgt altijd een grijs partje en het gaat er nog steeds om dat je jouw partjeshouder zo snel mogelijk vol hebt zitten.

Hasbro Trivial Pursuit Party Partjes

Dit geeft zwakkere spelers het grote voordeel dat ze niet vast komen te zitten in een categorie waar ze niets van weten. Sterker nog, het is nu ook toegestaan om een medespeler een vraag te laten beantwoorden. Is het goed, krijgen beide spelers een partje.

Dit klinkt natuurlijk funest voor de fun. Zelfs iemand die geen enkele vraag zou kunnen beantwoorden, kan zo relatief veel partjes binnenharken. Echter is het natuurlijk de vraag of je medespelers echt wel aan partjes wil helpen. Je kunt jezelf daarmee dus aardig in de vingers snijden.

Hasbro Trivial Pursuit Party Opstelling

De ervaring

We hebben Trivial Pursuit Party een aantal avonden met verschillende mensen gespeeld. Daarbij hebben we niet altijd de vragenset van Trivial Pursuit Party gebruikt. Wanneer kinderen aan tafel zaten, introduceerden we een set vragen uit Trivial Pursuit Disney. De vragen van Trivial Pursuit Party en andere Trivial Pursuit's blijken dan ook zonder problemen uitwisselbaar.

Het nieuwe, snellere spel, blijkt een enorm leuke variant te zijn. De frustratie van het vastzitten in een enkele categorie is er niet en op een avond is het niet moeilijk om meerdere potjes te spelen.

Conclusie

Bij Trivial Pursuit Party is Hasbro duidelijk op zoek geweest naar oplossingen voor een paar problemen in het klassieke spel. Door het winnen van partjes gemakkelijker te maken en samenwerking aan het spel toe te voegen, ontstaat er een nieuwe strategie op het spelbord, maar hebben we vooral ook veel meer plezier in het spel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

2 comments on “Test: Trivial Pursuit Party”

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Veel sneller te spelen
  • Minder frustratie
  • Leuke vragen
  • Leuke vormgeving

THE BAD

  • Mist een tweede kaartenhouder
Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram