Vorige week schreven we een review over de staat van Philips Hue anno 2014. Er blijkt veel veranderd en allemaal ten positieve. Voor iedereen die niet genoeg heeft aan slechts het starter pack, verkoopt Philips ook losse lampen. Vandaag bekijken we wat je krijgt en hoe de installatie in zijn werk gaat. Ja, hier blijkt nog werk aan de winkel.

Unboxing

De Unboxing van de extra lampen kent weinig verrassingen. Wij zijn uit gegaan van de standaard E27 lampen, maar de GU10 lampen komen in een vergelijkbare verpakking.

Je krijgt een korte handleiding over het toevoegen van de nieuwe lamp en natuurlijk de lamp zelf. Meer heb je niet nodig. De verpakking is niet bijzonder, maar zal in de meeste gevallen toch meteen mee gaan met het oud papier. Lekker milieubewust dus.

Lampen toevoegen

Voeg je meerdere lampen aan je Hue systeem toe, dan heeft de Hue app weinig moeite om deze aan het systeem toe te voegen. De app herkent al snel de maagdelijke landen en vraag je of je ze wil toevoegen.

Hoewel Philips voor de drie standaard lampen in alle presets posities heeft bepaald, zal je de nieuwe lampen handmatig aan iedere preset moeten toevoegen. Het is jammer dat Philips niet van te voren slimme suggesties voor nieuwe lampen doet zodat je ze alleen maar hoeft te wijzigen als ze echt niet bevallen. Zelfs bij de Light Recipes moet je dit handmatig doen.

Daar komt nog eens bij, dat je deze wijzigingen op ieder Hue apparaat in het huishouden moet uitvoeren en dat kan veel werk zijn. In mijn situatie heb ik een groot aantal scenes dus maar verwijderd en slechts vier overgehouden die ik echt gebruik en waar ik alle lampen op heb ingesteld. Dit kan gebruiksvriendelijker.

Conclusie

De installatie van extra Hue lampen verloopt gemakkelijk en snel. Het instellen daarna is nog altijd monnikenwerk op het moment dat je meerdere apparaten in huis gebruikt om de Hue lampen aan te sturen. Het wordt tijd voor een Hue Cloud service van Philips. Het zijn veelal apps van derden die minder moeite hebben met het accepteren van nieuwe lampen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.