Lightify gaat de concurrentie aan met Philips Hue en LifX

De Duitse lampenmaker Osram heeft de handdoek opgepakt en gaat de strijd aan met de connected Hue lampen van Philips en de lampen van LifX. Osram heeft hiervoor haar Lightify platform gelanceerd.

Net als bij Hue, komt Osram met een starterkit waar een hub in zit die je nodig hebt om de lampen aan te sturen. Hierdoor ligt het energieverbruik lager dan bijvoorbeeld bij de LifX lampen. Bovendien kan de Lightify hub op WiFi worden aangesloten. Bij het startpakket van €99 krijg je de Lightify ZigBee hub en één Lightify lamp.

Osram-Lightify-App

Net als Hue en LifX is het niet alleen mogelijk om klassieke E27 LED lampen en GU10 spotjes te kopen, maar Osram komt ook met verlichting voor in de tuin. Daarmee is Lightify het eerste platform dat je ook buitenshuis kunt gebruiken om de wereld te kleuren. Daarnaast heeft Osram plannen om met nog veel meer soorten lampen te komen.

Ook interessant aan het Lightify systeem is dat alle lampen gebruik maken van de ZigBee Light Link standaard. Hierdoor zijn de lampen en hubs van Osram uitwisselbaar met lampenv an andere fabrikanten. Mits deze ook gebruik maken van deze standaard.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.