Logo GadgetGear.nl
DreamLED SFL 200 Solar Flame Light Set
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: DreamLED SFL-200 Solar Flame Light Tuinverlichting

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 5 sterren.

THE GOOD

  • Zien er netjes uit
  • Zeer complete levering
  • Sterke zonnepanelen
  • Mooi verlichtingseffect

THE BAD

Vorig jaar zagen we ze op verschillende plekken opduiken, LED flame lights. Tuinlampen met een soort LED verlichting dat wel heel hard haar best deed eruit te zien als een echte tuinfakkel. Zonder bijbehorende CO2’s. De DreamLED SFL-200 Solar Flame Light is precies zo’n LED flame light.

Unboxing

DreamLED SFL 200 Solar Flame LightIn de bekende verpakking van DreamLED vinden we de SFL-200 Solar Flame Light lampen met een tweedelige paal en grondpin. In één verpakking zitten twee complete sets. Ook vinden we de documentatie in de doos. Meer hebben we niet nodig.

In elkaar zetten

Het in elkaar zetten gaat zeer eenvoudig. Eigenlijk precies wat we zouden verwachten van zo’n flame light. De twee buizen gaan onder de lamp en daaronder gaat weer de grondpin. Je steekt ze in het zand en je bent klaar om te genieten van jouw flame lights.

Design

Het ontwerp van de DreamLED SFL-200 Solar Flame Light zit erg slim in elkaar. De kern van deze solar prikspot met LED lampen loopt keurig rondom. Daar omheen zit een mat-zwarte plastic behuizing. Deze doet erg denken aan de metalen omhulsels die om oude fakkels zitten. Het grote verschil is dat de bovenkant dicht is, voor het zonnepaneel. Er schijnt dus geen licht omhoog. En dat is eigenlijk ook wel weer aardig. Zo ben je met deze outdoor solarlamp toch een beetje bezig om het milieu wat te ontlasten voor wat betreft strooilicht.

De behuizing is gemaakt van een combinatie van ABS en PC plastics. Het gebruik van ABS plastics is slim. Deze zijn zeer stootvast. Dus een keer omvallen is geen enkel probleem. Deze plastics zouden een UV bescherming hebben om mooi zwart te blijven. Dat lijkt in onze langere testperiode erg goed te gaan. De eerste spots gingen vorig jaar al de tuin in en vertonen nauwelijks kleurverschil met de set die dit jaar de tuin in ging.

Specs van de SFL-200 Solar Flame Light

In deze LED kern zitten 96 2835 SMD LED’s met een warmwitte tint. De LED’s hebben een gezamenlijk vermogen van 1 Watt. De energie komt uit een 2.200mAh accu die via zonnepanelen wordt geladen. Die zonnepanelen hebben een rendement van 18%. Dus 18% van de zonnestralen wordt omgezet in energie. Onder ideale omstandigheden levert ieder zonne-uur, 54 minuten gebruik van deze solarlamp op. Het is mogelijk om met behulp van micro-USB bij te laden. Met USB opladen duurt maximaal 5 uur.

De solarlamp beschikt over drie lichtmodi. Namelijk de normale vlam zoals je in onze video ziet, een snelle vlam en continulicht.

Conclusie DreamLED SFL-200 Solar Flame Light

We zijn blij verrast met de DreamLED SFL-200 Solar Flame Light. De solarpanelen weten de lampen goed te laden en er komt een beste hoeveelheid licht vanaf. De kleurtint is echt goed, zoals je ziet in onze video.

DreamLED SFL-200 kopen


→ Check de laagste prijs bij Bol.com

Eén reactie

  1. Geachte

    Ik heb deze lampen aangeschaft echter na 1 jaar is er 1 batterijtje die defect is.
    Waar kan ik deze aanschaffen ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.