Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Jawbone introduceert de UP3

Na de Move, komt Jawbone vandaag met nog een activity tracker. Het is de Jawbone UP3, die de UP24 opvolgt. Hoewel Jawbone ook hier deels van het vaste design afwijkt, is dat goed te verantwoorden. Er zitten een berg nieuwe functies in.

Jawbone kocht in april van 2013 het bedrijf BodyMedia dat zich specialiseerde in het meten van biometrische gegevens. Al deze kennis lijkt over te vloeien in de UP3, welke nu meer een standaard armbandje is geworden.

Doordat de UP3 nu rondom sluitend is gemaakt, bevat deze vier elektroden. Hierdoor is de UP3 in staat om de hartslag te meten. Andere sportbandjes, zoals de Galaxy Gear van Samsung of het nieuwe bandje van Microsoft, kunnen dit ook. Deze gebruiken echter LED verlichting en een optische sensor. Dit verbruikt veel meer energie. Daarnaast moet het bandje dan strak om de pols zitten. Bij de UP3 is het voldoende als drie van de vier elektroden contact maken.

Verder bevat de UP3 ook nieuwe temperatuursensoren. Één die de lichaamstemperatuur meet en één voor de omgevingstemperatuur. Door deze hoeveelheid aan nieuwe sensoren kan de UP3 beter activiteiten meten, zowel overdag als tijdens de slaap. De UP3 is zelfs waterdicht tot 10 meter.

Beschikbaarheid

De Jawbone UP3 zal deze winter in de winkel liggen voor €179.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.