3D printen met je beamer

In de wereld van 3D printers zijn diverse bedrijven hard aan het werk om met goedkope alternatieven te komen. Hieronder valt ook het LumiPocket project. Een vloeistof gebaseerde 3D printer die gebruik maakt van jouw DLP beamer.

Door de beamer op een statief recht boven het LumiPocket printplatform te plaatsen, zorgt de beamer voor de warmte en het licht om vloeistoffen in vaste vorm om te zetten. Deze vloeistoffen worden door een automatische pomp op het platform gepompt. Qua vloeistoffen kun je gebruik maken van ABS, PLA en zelfs kunstharsen met daarin keramiek.

Het platform van de LumiPocket heeft een diameter van 10 CM en kan objecten printen met een maximale hoogte van nog eens 10 CM. Om voldoende licht en warmte te krijgen, moet de beamer die je gebruikt wel in staat zijn om minimaal 2000 lumen te produceren.

Beschikbaarheid

De LumiPocket 3D printer staat nu op IndieGoGo.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.