Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Review: Sabotage (Blu-Ray)

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Goed script
  • Prima acteertalent

THE BAD

De governator is uitbestuurd in Californië en is weer voor de camera gaan staan. Hoewel Arnold Schwarzenegger duidelijk richting de pensioengerechtigde leeftijd kruipt, weet hij met Sabotage toch weer een prima actiefilm neer te zetten.

Sabotage gaat over een groep elite troepen van de DEA die onder bevel staat van John Wharton (Schwarzenegger). Zijn team gaat doorgaans de strijd aan met de zwaarste drugskartels en is dan ook hoog getraind. Toch blijkt er al snel iets mis te zijn met het team wanneer blijkt dat ze een flinke som geld proberen weg te sluizen. Net op het punt dat deze operatie lijkt te lukken, gaat het zelfs helemaal mis en dan is het onderlinge vertrouwen compleet verdwenen.

Hoewel ik van Sabotage vooral een snelle actiefilm had verwacht, blijkt het verhaal al snel wat dieper te gaan. We zien de pesterijtjes van collega’s om John Wharton heen, maar merken ook al snel dat hij zelf een traumatisch verleden heeft. Hoe gaat dit zijn werk beïnvloeden? Iets dat we gedurende de film langzaamaan te zien krijgen.

https://www.youtube.com/watch?v=FeHpSdQSH0c

Qua acteertalent zit het best goed met Sabotage. We zien dat Arnold duidelijk oud wordt, maar dat past ook prima in zijn rol. Voor de rest zien we een hoop net wat minder bekende knoppen die toch een prima acteerspel neerzetten.

Extra’s

Splendid Film heeft zowel de DVD als de Blu-Ray uitvoering van Sabotage voorzien van de nodige extra’s over hoe de film tot stand is gekomen. Tussen de extra’s vinden we ook een alternatief einde voor Sabotage. Het opmerkelijke is wel dat de openingsscene op een locatie is die niet in de film zelf te zien is. Hoe John daar terecht is gekomen is dus totaal onduidelijk. Toch is dit verder wel goed gemonteerd, maar misschien niet helemaal relevant.

Conclusie

Met Sabotage knallen we het weekend in. Arnold laat zien nog steeds te willen vechten, al neemt hij hierin lang niet altijd het voortouw. Hierdoor blijft de film goed in balans en levert het geheel een prima actiefilm met net wat meer diepgang op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.