Plex nu ook op Xbox 360 en Xbox One

Liefhebbers van Plex en de Xbox zullen blij zijn om te horen dat ze niet langer een Android mediaplayer o.i.d. nodig hebben om te genieten van je films en series op een Plex server. Plex verschijnt nu op zowel de Xbox 360 als de Xbox One.

Hoewel Plex zoor zowel haar Android als TV apps probeert om haar eigen design vast te houden, heeft Plex op de Xbox 360 en Xbox One de strakke metro stijl van Microsoft overgenomen. Hierdoor is de Plex beleving geïntegreerd in de Xbox beleving.

Plex biedt ook volledige ondersteuning voor Kinect. Zowel met behulp van spraakcommando's als handgebaren. Hierdoor heb je in theorie geen controller meer nodig.

De Xbox One versie van Plex is nu verkrijgbaar voor iedereen met een Plex Pass. Later volgt ook de Xbox 360 app. Binnenkort verschijnen ook versies van de app voor iedereen die geen Plex Pass heeft aangeschaft. In dat geval betaal je eenmalig voor de app.

Wil je meteen met je Xbox One en Plex aan de slag, vergeet dan niet om Plex op je server te updaten naar de laatste firmware. Anders dan snappen Plex en de Xbox One elkaar niet ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Arjan Olsder
Sinds 2003 is Arjan Olsder actief als schrijver voor diverse online en offline publicaties. Daarnaast levert hij consultancy diensten voor diverse fabrikanten en bouwt hij websites voor digishock.

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram