Google’s Chromecast lijkt in vrijwel ieder land waar de gadget beschikbaar komt een enorm succes te worden. Vreemd is dat natuurlijk niet, want voor weinig geld voeg je een extreem simpele mediaplayer aan je TV toe.

De huidige generatie van de Google Chromecast werkt op WiFi 2.4 GHz b/g/n. Nu is WiFi nog steeds niet het beste platform voor HD streams en is de bandbreedte van 2.4GHz nog wat beperkt. Google heeft bij de FCC een aanvraag voor een nieuwe versie ingediend. Deze nieuwe versie gaat wel over ondersteuning voor 5GHz beschikken.

Het ontwerp van de nieuwe Chromecast lijkt ongewijzigd ten opzichte van het origineel. Of de Chromecast echt een andere naam krijgt is onbekend. Het kan best zijn dat Google de nieuwe uitvoering als een ‘MKII’ door het leven laat gaan (ofwel, een revisie van het origineel).

Dit betekent ook dat Google nog niet denkt over een LAN aansluiting voor de Chromecast. Dit is ook niet heel vreemd gezien Google zelf met de Nexus Player komt. Een volledige Android mediaplayer die wel ondersteuning biedt voor dual-band WiFi en LAN. Daarmee komt de Chromecast, net als ChromeOS, naast het grote Android te draaien.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.