Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Nieuwe QNAP firmware laat jouw hele NAS versleutelen

QNAP heeft deze week QTS 4.1.1 uitgebracht. Dit is de nieuwste versie van het besturingssysteem dat op de QNAP NAS servers draait. Met deze nieuwe firmware wordt data op de NAS beter beveiligd.

Het komt maar al te veel voor dat een NAS tijdens een inbraak wordt gestolen. Als dit de NAS is waar je beveiligingscamera op aangesloten is, is dat natuurlijk balen. Als dit de NAS is met je privé foto’s en filmpjes, is dat natuurlijk een inbraak op jouw privacy omdat inbrekers niet al te veel moeite hoeven te doen om bij de data te komen.

Met de nieuwe QTS 4.1.1 firmware probeert QNAP iets aan dat scenario te doen. Met de nieuwe firmware is alle data op de harddrive te versleutelen. Zo kunnen de ongewenste nieuwe eigenaren van jouw NAS niet bij jouw privé data. Je hebt je NAS er niet mee terug, maar je houdt er zo een minder vervelend gevoel aan over wanneer hij is gejat ;-).

En dan nu een tip van GadgetGear.nl. Het is mogelijk om replicatie te gebruiken om een complete NAS naar een andere NAS (bij voorkeur bij iemand anders thuis) te back-uppen. Wil je belangrijke data back-uppen. Denk bijvoorbeeld aan je familiefoto’s, dan zijn er ook apps om gebruik te maken van professionele online opslagruimten. Zo heeft QNAP standaard apps voor o.a. back-ups naar Dropbox, Google Drive, Microsoft Azure en Hicloud S3. Je moet dan vaak wel een maandbedrag betalen, maar bij het verlies van je NAS door inbraak of brand kun je die gegevens in ieder geval terughalen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.