Logo GadgetGear.nl
Picture of Zeeman Albert
Zeeman Albert

Netatmo Weathermap met gegevens van regenmeters

Netatmo, makers van een ‘connected’ weerstation en thermostaat, integreert nu ook regenmeterdata in zijn vrij beschikbare online weerkaart. Als gebruiker heb je zelf veel voordelen van een Netatmo weerstation. De data wordt echter anoniem ook verzameld voor een weerkaart. Zo zie je door heel veel metingen exact wat het weer is in 170 landen. Dankzij de integratie van de Netatmo regenmeter in het systeem komt ook deze informatie voor iedereen beschikbaar.

“Eén jaar na de lancering van de Netatmo Weathermap spreidt ons netwerk van weersensoren zich nu uit over meer dan 170 landen, vergeleken met de 150 landen eind 2013. Door de integratie van de regenmeterdata is een diepere analyse mogelijk en krijgen we beter inzicht in lokale meteorologische fenomenen, zoals overvloedige regenval, stormen en overstromingen”, zegt Fred Potter, CEO en oprichter van Netatmo.

Netatmo Weerkaart

Netatmo-weerstations en -regenmeters bieden nauwkeurige en plaatselijke weerinformatie. Iedereen die meer wil weten over zijn leefomgeving, kan deze informatie raadplegen – ook onderzoekers, laboratoria, universiteiten en overheden die realtime weerinformatie nodig hebben.

De Netatmo-regenmeter maakt deel uit van het accessoireassortiment van het Netatmo- weerstation. Het apparaat meet de hoeveelheid gevallen regen per uur of opgeteld over een langere periode. Hij is overal te plaatsen: van tuin tot balkon, van vloer tot aan de muur.

Het Meteo station van Netatmo heeft een eigen kanaal op IFTT. Hierdoor zijn diverse akties te koppelen aan de data die het weerstation meet. Bijvoorbeeld kan de tuinsproeier aan als het te lang droog is; kan de grasmaai machine inaktief blijven bij veel regen en dankzij de huismodule met geluidsensor zet je met een IFTT scriptje automatisch alle stroom uit als er niemand thuis is. Het Netatmo systeem is dus meer dan enkel een weerstation.

De Netatmo Weathermap is gratis te bekijken op de website van Netatmo (www.netatmo.com/weathermap) of via de Netatmo-weerstation-app (beschikbaar voor iOS, Android en Windows Phone). De test van de regensensor publiceerden we vorige week.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.