GadgetGear.nl

Nespresso introduceert de Special Reserve 2014

Het is alweer twee jaar geleden dat Nespresso met een Special Reserve kwam. Destijds de Hawaii Kona. Een bijzondere grand cru met een eigen verhaal. Dit jaar doet Nespresso dit opnieuw met de Special Reserve 2014 Maragogype.

Wie ‘wel wat’ van koffie weet, herkent als het goed is de naam van de Maragogype boon. Deze heet ook wel de olifantenboon omdat deze zo groot is. Het betreft een mutatie van de bekende arabica boon die we in vele andere grand cru’s van Nespresso tegenkomen. De Maragogype is enorm gevoelig voor de grondstoffen waarin deze word gekweekt en neemt deze smaken snel over.

Het kweken van de Maragogype boon is een prijzige aangelegenheid. De struiken zijn duur, net als het onderhoud ervan. De oogst is bovendien relatief klein. Daardoor is de smaakvolle boon zeer gewild.

Nespresso-Maragogype

Nespresso past split-roasting toe om de Maragogype te branden. Het melange bestaat uit Maragogype bonen uit Mexico, Nicaragua, Guatamala en Colombia. Afhankelijk van de herkomst past men de brandtijd aan.

Voor de introductie van deze exclusieve etui met grand cru’s, is Nespresso de samenwerking met Riedel aangegaan. Riedel heeft een speciaal glas ontwikkeld dat helpt om alle aroma’s van de Maragogype te vangen en zo optimaal te genieten van de smaken die vrijkomen bij het drinken van een glas Maragogype. Het glas heeft de naam Reveal meegekregen. De Maragogype en de glazen zijn los, maar ook in een speciale geschenkset te koop. Binnenkort lees je alles over deze nieuwe smaak.

Beschikbaarheid

De Maragogype gaat €12 per etui (10 grand cru’s) kosten. Voor een set van twee Reveal glazen betaal je €28.

Reageren

Door de site te te blijven gebruiken, gaat u akkoord met het gebruik van cookies. meer informatie

Deze website maakt gebruik van diensten van derden. Om bezoek te indexeren zodat we weten welke artikelen populaire zijn (Google Analytics), om video's te laten zien (o.a. YouTube), tweets te laten zien (Twitter) en andere zaken. Deze derden zetten analytische/tracking cookies op jouw computer. Zo kunnen ook wij onze boodschappen bij de supermarkt blijven betalen en deze site blijven maken. Accepteer je de cookies niet, zullen verschillende delen van de website niet functioneren - Sorry.

Sluiten