Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Kleine verbeteringen markeren de Parrot Zik 2.0

Parrot heeft de Zik vernieuwd. De hoofdtelefoon is door Philippe Starck qua uiterlijk verder verfijnd, maar heeft vooral onder de motorkap flinke veranderingen ondergaan waardoor de Zik 2.0 minder zwaar is en veel nieuwe functies heeft gekregen.

Van de rechter oorschelp is nu het hele oppervlak bruikbaar voor touchbediening. Verticale vingerbewegingen passen het volume aan terwijl horizontaal tracks kunnen worden geskipt. Via text-to-speech wordt de naam van de persoon die je belt uitgesproken en je kunt Siri of Google Voice gebruiken om stemcommando’s aan je smartphone te geven.

Een sensor in het rechter oor meet of je de hoofdtelefoon op je oren draagt, of dat deze in je nek ligt. In dat laatste geval zal de muziek automatisch pauzeren. Snel verbinding maken kan voor non-iOS gebruikers via NFC en het is mogelijk om gebruik te maken van HD Voice voor extreem heldere gesprekken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.