Picture of Sven Meijer
Sven Meijer

Review: ZIK Gold Collection by Starck

Hoewel wij de ZIK headphone van Parrot al eerder op de testtafel hebben gehad, komt er nu de Gold Collection beschikbaar voor aankoop. De fraaie set bestaat uit drie soorten: Yellow Gold, Black Gold en Rose Gold. Geïnteresseerd? 

ZIK Gold 9

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Er waren de vorige keer wat kritische noten. Een kaaksensor die niet voor iedereen is weggelegd (we hebben nu eenmaal verschillende formaat gezichtsbouw), onduidelijke accustatus, reisreductie met wat verbeterpuntjes en een bluetooth functie die not build to last is. Maar nu richten wij ons even op de designkant van het product, want hier is het net een stukje interessanter is geworden.

ZIK Gold 7

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De matzwarte versie die wij eerder hadden getest viel al op door zijn organische en bijna futuristische vormen. Deze vormen waren twee handen op een buik met de belofte en bestaansreden doordat het een headphone was die ultra-intuïtief in gebruik was. Je zet de headphone op je hoofd, klikt deze tot het juiste formaat in een vloeiende beweging en merkt dat het een pasvorm is die zeer prettig aanvoelt.

Het zachte leer van de ZIK nekband licht lekker in de nek
Het zachte leer van de ZIK nekband licht lekker in de nek

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Om alle microfoontjes en speakers er in te krijgen is er een headphone als resultaat ontstaan die vrij zwaar op de kaak ligt. Je ziet het er ook best aan af door het robuuste design. Vanuit een persoonlijke voorkeur vind ik het wel prettig omdat je denkt echt wat krijgt voor je geld. Het gewicht is wel een issue als je de headphone iets te lang op hebt, dan drukt het onaangenaam op de kaak. Gewoon even vijf minuutjes af doen.

Geluid

De ZIK Gold Collection scoort goed in de lage frequenties bij een aantal verschillende muziekstijlen als hiphop en dance, maar zoals eerder al werd geconcludeerd wil het met instrumenten die pure geluiden produceren wel eens matig presteren. Ook is zang voluit in de volume soms een schelle presentatie.

ZIK Gold 2

Gold, Black en Rose, a taste for everyone

Toch snel weer terug naar design, dé grote verrijking ten opzichte van voorganger. Het kindje van Phillip Starcke is goed uit de make-up ronde gekomen en klaar voor verkoop in een paar esthetisch verantwoorde resultaten. Want, zoals al zo veel vaker wordt vermeld, smaak is persoonlijk. So like it or not, ik vind de een minder mooi als de ander.

ZIK Gold 5

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De koperen kleur (Rose) vind ik persoonlijk best gaaf. Je zult niet snel een koperen gearceerde headphone vinden, dus het unieke kenmerk in deze variant trekt mij wel. Yellow Gold is dan weer net iets te voor de hand liggend maar wel iconisch en gezichtsbepalend voor de Gold Collection.

ZIK Gold 6

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Heel erg stoer en misschien wel op de gedeelte eerste plaats in mijn persoonlijke favorieten binnen deze lijn. Lees goed: gedeelte eerste plaats. Wellicht een little bit strange, maar ik vind de zwarte variant toch de beste van de drie. Zwart kleed af, zowel bij kleding als headphones, ook bij deze dikke headphone. Ten opzichte van de eerste ZIK headphone is er weinig verschil met de nieuwe zwarte versie op de zilveren stukken metaal na, maar verschillende soorten materiaal zwart tegen elkaar aanzetten ziet er toch wel goed uit. Dat in combinatie met de mattering op de oorstukken zeg ik dat het een geslaagde verbetering is (zie hier de hele lijn).

ZIK Gold 1

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Je koopt een van de drie ZIK Gold Edition headphone voor een adviesprijs van € 349,95 via de Parrot. De app is geheel gratis te downloaden voor Android, Windows en iOS.

ZIK Gold 4

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.