Epson introduceert EcoTank kleuren printers met navul fles

Iedereen weet inmiddels wel hoe duur inkt voor kleurenprinters is. Daar leek maar geen einde aan te komen tot afgelopen vrijdag. Op PressZone2014 introduceerde Epson twee EcoTank printers die met flesjes navulbaar zijn. Dat navullen zou goedkoop zijn en de printer wordt bij aankoop geleverd met inkt voor 2 jaar printen. Geen demo flesje, maar een volle flacon.

ecotank_2EcoTank-printers worden geleverd met voldoende inkt aan boord om een indrukwekkende 4.000 pagina’s in zwart-wit en 6.500 pagina’s in kleur af te drukken3. Dat is voldoende inkt voor ongeveer twee jaar1, zonder dat er een inktpatroon hoeft te worden vervangen. Met de L355 en L555 biedt Epson een alternatieve manier van afdrukken voor gebruikers thuis en op kantoor, met uiterst voordelig en probleemloos resultaat.

Fabio Girotto, productmanager bij Epson Europe, zegt het volgende: “De L555 en L355 komen voort uit technologie die enorm succesvol is geweest in andere markten – waar we meer dan 10 miljoen units hebben verkocht in minder dan vier jaar – en Epson biedt een antwoord op de behoeften van klanten door de EcoTank-reeks te introduceren in West-Europa. Als aanvulling op ons bestaande assortiment, zijn deze modellen ideaal voor klanten thuis of op het kleine kantoor, voor het afdrukken van dagelijkse documenten, zoals kookrecepten, huiswerk, e-mails en routekaarten, en voor wie prijs en gemak uiterst belangrijk zijn. Met voldoende inktvoorraad voor twee jaar1, weten gebruikers waar ze aan toe zijn.”

ecotank_1EcoTank-printers zijn voorzien van inktreservoirs met extra hoge capaciteit, die eenvoudig en efficiënt kunnen worden bijgevuld met originele inkt van Epson. De installatie van de printers verloopt in drie eenvoudige stappen: inktreservoirs vullen, printer aanzetten en priming van het inktsysteem – tegen de tijd dat er moet worden bijgevuld, zorgen voordelige en eenvoudig te gebruiken inktflessen ervoor dat dit bijzonder gemakkelijk verloopt, zonder de noodzaak van het gebruik van inktpatronen. Dankzij de druipvrije schenktuit is het bijvullen van de inktreservoirs een schone en probleemloze klus.

Zowel de L555 als de L355 bieden functies voor afdrukken, kopiëren en scannen. Daarnaast is de L555 uitgerust met een faxfunctie, automatische documentinvoer voor 30 pagina’s en een tweeregelig LCD-scherm voor nog meer gebruiksgemak. Beide modellen zijn voorzien van Wi-Fi-connectiviteit voor nog meer gemak bij het delen en plaatsen bij u thuis, en dankzij de compatibiliteit met Epson iPrint4 kunnen gebruikers snel en eenvoudig afdrukken vanaf hun smartphone en tablet-pc’s. Dit navulbare en robuuste inktreservoirsysteem wordt geleverd met een Epson-garantie van een jaar of 30.000 pagina’s voor extra gemoedsrust.

De L555 en L355 zijn exclusief beschikbaar vanaf oktober bij Media Markt/ Saturn en zullen respectievelijk € 399,99 en € 299,99 kosten. De navulflessen voor de inkt zijn beschikbaar voor een prijs van € 10.

printer1_3061625c

 

 

 

 

 

 

 

De L355 is lekker laag.

——————————————————————–

De kleine lettertjes uit het persbericht:

1 2 jaar aan inkt, gebaseerd op gemiddeld maandelijks afdrukvolume van gebruiker (TNS Research: juni 2013)

2 Totale besparing bij het afdrukken van 4.000 pagina´s in zwart-wit en 6.500 pagina´s in kleur, inclusief hardwarekosten. Vergelijking gebaseerd op de Ecotank L355 en afgezet tegen de gemiddelde kosten van de tien best verkochte modellen in West-Europa, in de periode januari-juni 2014, gevolgd door GfK (exclusief handelsmerken). Berekening van de afdrukkosten gaat uit van het aantal verbruikte standaard en XL-patronen in de West-Europese markt, als gevolgd GfK in dezelfde referentieperiode, waarbij de gemiddelde adviesprijzen en rendementsgegevens van patronen zijn gehanteerd, zoals aangegeven op de websites van de fabrikanten.

3 Genoemde rendementen/kosten per pagina zijn geëxtrapoleerd op basis van Epson´s originele methodologie vanuit de afdruksimulatie van testpatronen in ISO/IEC24712. Genoemde rendementen/kosten per pagina zijn NIET gebaseerd op ISO/IEC24711. Genoemde rendementen/kosten per pagina kunnen variëren afhankelijk van de afbeeldingen die u afdrukt, de papiersoort die u gebruikt, de frequentie van uw afdrukken en omgevingscondities zoals de temperatuur.

4 Een draadloze verbinding met internet is vereist. Ga voor meer informatie, ondersteunde talen en apparaten naarwww.epson.nl/connect

5 Het gemiddelde van ESAT voor Office Category Test enkelzijdig zwart-wit, bepaald in overeenstemming met ISO/IEC24734.

2 reacties

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.