Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Eindelijk met al je apparaten anoniem online door de Anonabox – Offline gehaald

Wil je anoniem surfen, vraagt dat best wat aanpassingen aan de instellingen van je apparaten. Heb je een openWRT router, kan het al wat simpeler worden. De Anonabox is een klein kastje dat je simpelweg tussen je modem en je router plaatst om daarna via het Tor netwerk te surfen.

Bij de Anonabox gaat het allemaal om openheid. De bedenkers hebben open hardware ontwikkeld waar je zelf mee kan klussen (als je dat wilt). Het systeem draait op OpenWRT, een besturingssysteem dat ontwikkeld werd op de oude WRT routers van Linksys, en maakt gebruik van het Tor project.

Tor is een netwerk waarin data wordt versleuteld en over verschillende computers loopt zodat het niet duidelijk is waar iemand vandaan komt. Hierdoor zou de Anonabox bijvoorbeeld in China gebruikt kunnen worden om aan de internetregels in dat land te ontkomen, maar ook om bepaalde websites te bezoeken en zeker te weten dat men niet zal weten dat jij het bent.

Beschikbaarheid

De Anonabox is een Kickstarter. Momenteel verzeker je jezelf voor €51 van een Anonabox.

Update 18-10-2014

Kickstarter heeft de Anonabox offline gehaald. De makers claimde de hardware zelf te maken, maar dit was niet het geval. Ook de software bleek niet lekker in elkaar te zitten. Zo zou het WiFi netwerk standaard onbeschermd zijn en is het admin wachtwoord hard ingeprogrammeerd waardoor het niet al te moeilijk zou zijn om de box te hacken.

Zo snel als dat de ontwikkelaar het geld bij elkaar kreeg, laat wel zien dat er een enorm draagvlak is voor dit soort hardware. Het zou dan ook niet vreemd zijn als we op korte termijn een beter doordacht model op Kickstarter aantreffen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.