Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de Big Bad Wolves met 4 sterren.

The Good
  • Goed verhaal
  • Interessante details
  • Goede casting
The Bad
  • Jammer dat je hem niet met Engelse dubbing kunt kijken


Als we Quentin Tarantino mogen geloven, is Big Bad Wolves de beste film van 2013. Nouja, in zijn ogen dus. Ik ben altijd wat bevooroordeeld over films waar niet Engels of Nederlands in wordt gesproken. Dan ben ik afhankelijk van de ondertitels en dat neemt wat van de sfeer weg. Maar wat is Big Bad Wolves bijzonder. Zelfs in het Hebreeuws…

Dat Quentin Big Bad Wolves zo prijst is niet heel vreemd. Quentin heeft met films als Kill Bill een trackrecord als het gaat om absurdisme, zwartgallige humor en actie. Big Bad Wolves is dan ook niet heel anders en zou maar zo één van zijn vroegere producties geweest kunnen zijn. Nouja, op de taal na dus.

Big Bad Wolves vertelt het verhaal van een klein meisje. Een klein meisje dat is vermoord. Vermoord en op een theatrale wijze wordt gevonden. Het is niet het eerste meisje dat zo, vermoord, wordt aangetroffen en al snel lijkt het bewijs tegen een leraar godsdienst rond te zijn. Door een gerechtelijke blunder staat deze binnen de kortste keren echter weer op vrije voeten.

Vader Gidi, de vader van het laatste slachtoffer, laat het hier niet bij zitten. Hij zint op wraak. Wraak op zijn manier en daarbij lijkt hij te botsen op de plannen van een detective…

Op vele plekken in de film zitten elementen die dus doen denken aan het werk van Quentin. Één daarvan is de martelscene waarbij de leraar in een stoel is vastgezet. Waar hij wordt mishandeld door zijn teennagels van zijn voeten te trekken en een brander op zijn borst te zetten. Iets dat met doet terugdenken aan reservoir dogs.

Conclusie

Ik gaf het al een beetje aan, ik ben bevooroordeeld deze film in gegaan. Ik verwachtte weinig aantrekkingskracht, maar wat ben ik de mist in gegaan. Het is nog steeds jammer dat men niet de moeite heeft genomen om de film even naar het Engels te dubben, maar de film zit goed in elkaar en houdt je vast. Houdt je daarbij in het achterhoofd dat de film is gemaakt door mensen in een gebied die zo ongeveer permanent in oorlog verkeren en je kijkt naar een klein meesterwerk. Voor mij is Big Bad Wolves echt niet de beste film van 2013, maar indruk maakt hij zeker wel.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.