IFA: TP-Link en Netgear zetten in op 4G WiFi routers

In navolging van Alcatel (tijdens het MWC) kondigde TP-Link gister haar nieuwe dual-band 4G WiFi router aan en vandaag volgde Netgear met een vergelijkbaar apparaat. Ideaal voor het buitengebied, waar internetsnelheden vaak nog om te janken zijn.

TP-Link M7350 LTE-Advanced Mobile Wi-Fi

De M7350 LTE-Advanced Mobile Wi-Fi biedt ondersteuning voor dual-band WiFi 802.11b/g/n. De upspeed meet 50Mbps terwijl de downspeed op 150Mbps komt te liggen. Door een SD kaartje erin te steken, kan de M7350 LTE-Advanced Mobile Wi-Fi ook als mobiele NAS gebruikt worden. Er zit namelijk een accu in die 8 uur meegaat. Daarnaast kan het apparaat 15 gebruikers tegelijk aan.

Netgear AirCard 785 4G LTE

De AirCard 785 4G LTE van Netgear werkt ook met dual-band WiFi 802.11b/g/n, maar de snelheden zijn niet bekend gemaakt. Er zit een monitor voor het datagebruik op zodat je niet onverwacht over jouw abonnement heen schiet. Ook is het mogelijk een gastennetwerk aan te maken.

Netgear-AirCard-785-4G-LTE

Ook de AirCard 785 4G LTE kan met maximaal 15 apparaten overweg. De accu van de AirCard 785 4G LTE gaat 10 uur mee. Netgear verkoopt ook een cradle om het netwerk van de AirCard 785 4G LTE te versterken.

Beschikbaarheid

De Netgear AirCard 785 4G LTE ligt in oktober in de winkel voor €149,99. Over de beschikbaarheid van de TP-Link M7350 LTE-Advanced Mobile Wi-Fi weten we helaas nog niets.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.