Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

IFA: Sony komt toch weer met twee nieuwe Lens camera’s

Na de introductie op de IFA vorig jaar was het stil geworden rond het lens camera concept van Sony. Oké, ik was heel blij met de DSC-QX10, maar nu pas komt er een uitbreiding in de vorm van de DSC-QC1 en DSC-QX30.

Het idee achter de lenscamera is dat je qua hardware alles op zak hebt om mooie foto’s te maken, behalve een echt mooie lens. Daarom verkoopt Sony die los en dat stelt je in staat om camera en lens op een compleet verschillende plek te hebben en toch foto’s te maken en te filmen.

Sony-Lens-Camera's

De DSC-QX10 van vorig jaar had een 18,2 megapixel beeldsensor en 10x optische zoom. De DSC-QX100 was het high-end broertje met een 20,2 megapixel CMOS sensor en optische beeldstabilisatie, maar slechts 3,6x optische zoom.

De DSC-QX1 is geniaal. Deze bevat een 20,1 megapixel APS-C beeldsensor. Dezelfde die we uit een aantal Alpha camera’s van Sony kennen. Glaswerk zit er niet in, maar wel een E-Mount. Daarmee kun je dus elke E-Mount lens op de lens camera zetten en met je smartphone bedienen. Hij heeft een ISO range van 100-16.000.

De DSC-QX30 is vooral een uitbereiding op de DSC-QX10. Deze lens heeft tot 30x optische zoom en tot 60x digitale zoom.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.