IFA: Asus lanceert de ZenWatch smartwatch

Met een prijskaartje van slechts €199, heeft Asus één van de goedkoopste Android Wear smartwatches van dit moment gelanceerd. Daarnaast heeft Asus een aantal van haar ZenUI apps naar het horloge weten te converteren.

Net als de G Watch van LG, heeft de ZenWatch een resolutie van 320×320 pixels, maar nu op een 1,63 inch AMOLED display. Daarboven ligt een gebogen Gorilla Glass laag om het horloge te beschermen.

Onder de motorkap ligt een Snapdragon 400 processor op 1,2GHz met 512MB aan werkgeheugen en 4GB aan opslagruimte. Qua rekenkracht ligt hij dan ook gelijk aan de G Watch. Toch weet Asus ook hier weer wat extra’s te doen in de vorm van een hartslagmeter. Asus heeft een IP55 certificering op haar ZenWatch gekregen waardoor je jezelf geen zorgen hoeft te maken bij slecht weer. Met een accu van 396mAh moet het horloge een hele dag bruikbaar zijn zonder bij te laden.

Door gebruik te maken van Android Wear, is de ZenWatch universeel. Elke smartphone met minimaal Android 4.4 kan met dit horloge worden gecombineerd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events