Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

De EnergyUp lampen van Philips moeten je meer energie geven op donkere dagen

Philips heeft onder de naam EnergyUp twee nieuwe lampen ontwikkeld die daglicht zo moeten simuleren dat je er onbewust ook meer energie van krijgt. De lampen hebben de familienaam EnergyUp meegekregen en Philips komt met zowel een desktop als een mobiele variant.

EnergyUp Natural White

De EnergyUp Natural White heeft witte LED’s met een opbrangst van 10.000 LUX en simuleren zo regulier daglicht. De lamp wordt bedient met een touchscreen, kent vijf lichtsterktes en kan aangeven hoe lang de behandeling zal duren. De standaard laat hem in een variabele hoek zetten terwijl er ook wandmontage tot de mogelijkheden behoort.

EnergyUp-Natural-White

EnergyUp Intense Blue

Om energie te krijgen uit licht, gaat het natuurlijk vooral om bepaalde frequenties in het blauwe spectrum. Dit is de reden waarom je onder anderen zo weinig mogelijk blauwe LED’s op je slaapkamer moet hebben (ook LCD schermen stralen deze frequenties vaak uit).

De EnergyUp Intense Blue is dan ook de draadloze reisversie met maar 200 LUX. Daar staat tegenover dat deze 200 LUX even effectief zijn omdat ze evenveel blauw licht kunnen uitsturen als de EnergyUp Natural White doet, maar dan zonder het mooie neutrale licht. Je valt dus wat meer op ;-).

EnergyUp-Intense-Blue

Ook deze kent een touchscreen, vijf lichtsterktes en de weergave van de behandelingsduur. Doordat hij minder stroom nodig heeft voor het licht bevat de EnergyUp Intense Blue een eigen accu en reisvergrendeling.

Beschikbaarheid

De EnergyUp Natural White gaat €219,99 kosten. Voor het high-end model van de EnergyUp Intense Blue betaal je ook €219. De EnergyUp intense Blue voor het middensegment gaat €154,99 kosten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.