XBMC startte in 2002 als Xbox Media Center. Een open source initiatief om de Xbox als goede mediaplayer in te kunnen zetten. Een initiatief zo succesvol dat we XBMC tegenwoordig terugvinden op Android mediaplayers, Raspberry Pi’s, SmartTV’s en zelfs NAS systemen als die van QNAP en Asustor.

Na twaalf jaar vonden ze het bij XBMC toch tijd worden voor een naamsverandering. Hoewel het systeem nog steeds op de Xbox kan draaien, is de software zo ongeveer overal terug te vinden. Met de nieuwe naam, Kodi, hoopt XBMC dan ook afscheid te nemen van het idee dat XBMC zich vooral op de Xbox richt.

Naar verwachting zal de naamsverandering in december worden ingezet.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.