Logo GadgetGear.nl
Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Test: Zoku Slush and Shake Maker

Roelof van Doorn beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Handig voor eenpersoonsbereidingen
  • Leuke kleuren
  • Handige buitenbeker

THE BAD

Zelf even snel een slush of een milkshake maken is natuurlijk heerlijk tijdens onze toch wat benauwde zomeravonden. Voor deze koude, zoete inval heeft Zoku de Zoku Slush and Shake Maker bedacht. De afgelopen week ging ik met deze keukengadget aan de slag.

Unboxing

Het Zoku Slush and Shake Maker systeem bestaat uit drie onderdelen. Je krijgt een buitenbeker, een binnenbeker en een bijpassende lepel. Verder heb je niets nodig.

Zoku-Slush-and-Shake-Maker-Unboxing

Design

Qua design zit het hele Zoku Slush and Shake Maker systeem slim in elkaar. De binnenbeker knal je namelijk in de vriezer. De koelvloeistof in deze binnenbekers moet even goed aanvriezen voor je ze voor het eerst kunt gebruiken.

De buitenbeker laat je lekker buiten de vriezer. Deze gebruik je zodat je, bij gebruik, geen koude handen krijgt. Daarnaast ziet het er wel leuk en fris uit.

Zoku-Slush-and-Shake-Maker-Blauw

De lepel is lekker lang zodat je de bodem van de Zoku Slush and Shake Maker kunt bereiken. Daarnaast is de rand van de lepel gelijk aan de rand van de beker waardoor je goed kunt roeren en schrapen.

Hoe werkt het

Het principe van de Zoku Slush and Shake Maker is gelijk aan dat van de goedkopere ijsmachines. Door het aanvriezen van de vloeistof in de binnenste beker, kun je vloeistoffen die je in de beker giet laten aanvriezen. Na gebruik spoel je de boel om en knal je de Zoku Slush and Shake Maker gewoon weer terug de vriezer in. Handig!

Slush of shake

Het verschil tussen het bereiden van een slush of shake is heel klein. In beide gevallen giet je de ingrediënten in de beker en roer/schreep je iedere 60 seconden. In ongeveer zeven minuten is je bereiding klaar.

Zoku-Slush-and-Shake-Maker-Kleuren

Voor een slush maakt het nauwelijks uit wat je aan vruchtensappen en siropen gebruikt. Zolang het maar geen light drankjes zijn. De suikers zijn hard nodig om het vriesproces te begeleiden.

Bij het bereiden van milkshakes is het ook handig om met suikers en vooral wat vettere melk of yoghurt te werken. Dit levert een mooie shake op. Wacht je wat langer, dan kan de Zoku Slush and Shake Maker zelfs voldoende vrieskracht leveren om softijs te krijgen. Maar daar heb ik zelf meestal niet het geduld voor.

Conclusie

De Zoku Slush and Shake Maker is een heerlijke gadget voor deze warme zomer. Je pakt hem gemakkelijk uit de vriezer en na een paar minuten heb je al een shake of slush zonder dat je echt moeilijk hoeft te doen. Het schoonmaken gaat al bijna net zo vlot. Ideaal.

De GadgetGear Shake

Natuurlijk heb ik weer een eigen bereiding voor je. Ditmaal een heftige shake op basis van perziken.

Ingrediënten

  • Één perzik (zeer fijn snijden)
  • Twee lepels Griekse yoghurt
  • Een scheut volle melk
  • Twee theelepels suiker
  • Verkruimelde nootjes
  • Verse basilicum
  • Een scheutje Likeur 43 (voor de 18+ variant)

Gooi alle ingrediënten op de likeur en de melk na in de Zoku Slush and Shake Maker. Voeg melk toe tot een centimeter onder de rand en bereid het zoals iedere andere shake. Voor de 18+ variant roer je er op het laatste moment een scheutje likeur 43 door.

Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.