Tijdens de IFA vorig jaar waren het Pioneer en Garmin drie groots hun HUD (Heads Up Displays) presenteerden. Beide systemen waren uiteraard bedoelt om de actuele snelheid en navigatie-instructies op je voorruit te projecteren. De Navdy gaat een heel stuk verder.

De Navdy heeft een speciaal display van 5,1 inch meegekregen. Het display zal zonder twijfel wat beperkt zijn in de hoeveelheid kleuren die het kan weergeven, maar is zo’n veertig keer feller dan het scherm van een smartphone. Dat moet ook, anders is er onvoldoende lichtopbrengst om de geprojecteerde data bij daglicht zichtbaar te houden. Het zal alleen niet zo fel zijn als je hierboven ziet. Teksten en foto’s van een HUD zijn iets doorzichtig.

Het scherm is flexibel in de weergave en kan via iedere Android en iOS smartphone worden aangestuurd. Navigatiedata, muziek en binnenkomende telefoongesprekken worden dan voor jouw neus geprojecteerd. Overigens werkt de Navdy zelf ook op een aangepaste versie van Android.

De Navdy bedienen gaat al even innovatief. Het apparaat reageert op handgebaren en spraakcommando’s.

De Navdy hoeft niet te worden ingebouwd. Je legt hem gewoon op het dashboard. Het display en de accu zouden de hoge temperaturen op die plek met gemak aan moeten kunnen. De interne accu voorkomt dat je kabels over je dashboard moet laten hangen.

Beschikbaarheid

De Navdy gaat $499 kosten, maar is nu al beschikbaar in de pre-order voor $299. Het apparaat moet begin 2015 op de markt komen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.