Google koopt industrieel ontwerpbureau Gecko

We kennen ze vaak niet. De ontwerpers van gadgets en andere elektronica. Er zijn maar weinig merken die hier echt aandacht aan schenken. Zo neemt LaCie bijvoorbeeld de moeite om de ontwerper van haar producten op zijn minst op de verpakking kenbaar te maken.

Gecko was het bureau dat onder anderen achter het ontwerp van de Fitbit fitness tracker zit. Daarnaast werden bij dit bureau met regelmaat PC’s en laptops ontworpen voor grote merken als Dell, OLPC en HP.

Met de overname, worden de werknemers van Gecko overgeplaatst naar Google X. Google X is de mysterieuze afdeling van Google waar gadgets als de Google Glass worden ontwikkeld. Met deze verhuizing van Gecko mogen we er vanuit gaan dat Google’s eigen speeltjes ook een strakker uiterlijk gaan krijgen want zeg nou zelf… zo’n Chromecast is handig, maar het is wel fijn dat hij achter de PC verstopt zit ;-).

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.