Test: Tylt Energi Power Case, iPhone hoes en accu

Wie haalt het einde van de dag op één accu lading met een iPhone5(s)? Dat aantal zal gering zijn. Voor wie naar de USA vliegt is het zelfs cruciaal dat er nog wat voeding in je telefoon zit. Het risico is dat de douane de lege iPhone anders in beslag neemt. Kortom reden genoeg om met een acculader op stap te gaan. Het frisse nieuwe Amerikaanse merk Tylt stuurde een iPhone5(s) hoesje met verwijderbare extra accu. Hoe bevalt deze?

Tylt-IP5PCG2-TEr zijn inmiddels honderden accu packs (van dubieuze tot top kwaliteit) te koop om jouw digitale spullen onderweg op te laden. Philips was één van de eerste A-merken die met eigen accu-packs kwam, maar het Amerikaanse Mophie was het merk dat de accu lader echt goed op de kaart zette. Degelijke producten die ook echt goed de telefoons, camera’s etc per USB opladen. Mophie heeft de trend gezet met hun JuicePack. Een hoesje voor de iPhone met geïntegreerde accu. Een nadeel van dit product is echter dat je de hoes vast om je telefoon bevestigt. Wanneer je een andere hoes voor dagelijks gebruik om de iPhone hebt, om deze dun en licht te houden, moet je deze eerste verwijderen voor je de Juicepack er weer om hebt zitten. Met bijvoorbeeld de strak passende Thule hoes voor dagelijks gebruik is dat echt een crime. Tylt heeft met de Energi Power Case dit probleem opgelost.

Tylt is in Amerika in twee jaar tijd een groot merk geworden. Het bedrijf achter het merk is Technocel. Dit is een Amerikaanse producent uit Californië die al miljoenen accu’s en acculaders voor diverse merken op de Amerikaanse markt heeft gemaakt. Tylt is het nieuwe sexy eigen merk met verrassende ontwerpen en vooral opvallende kleuren. Naast zwart worden de meeste producten in kenmerkend groen, rood of blauw geleverd.

ylt-EnergI-PC-kleuren

Wij ontvingen de Energi Power Case voor iPhone5(s) in het knal groen. Voor dagelijks gebruik zit er een groen, maar ook zwart, hoesje in de verpakking. Dit hoesje past lekker precies om de telefoon. De groene versie oogt fris en valt behoorlijk op. Dat is wel zo handig in een tas met zwarte gadgets of wanneer je hem op tafel legt. Met de rug omhoog is natuurlijk het hele oppervlak in de knalkleur. Wanneer je de telefoon op zijn rug op tafel legt, vallen de twee groene lijntjes aan de zijkant beschaafd op. Het hoesje heeft aan de zijkant dunne ribbels. Deze ribbels geven grip, maar hebben nog een andere functie. Zij vormen als het ware de rails waarover je de accuhoes schuift wanneer je stroom nodig hebt. Binnen een seconde zit de hoes er op. De pasvorm is perfect en geeft een goed gevoel. Die gaat er niet zomaar van af. De telefoon blijft met zijn dagelijkse Tylt hoesje én de accuhoes handzaam. Maar omdat de hoes ook weer makkelijk te verwijderen is, haal je hem na een uurtje er gewoon weer af. Binnen een uur is de iPhone5(s) bijna geheel weer opgeladen. Laat je hem langer om de iPhone, dan laadt de accu de iPhone tot 100%. Opeens heb je dus de lading van twee iPhones altijd bij je. De accu met 2350mAh laadt zelf ook redelijk snel op. In drie uur was ie bij ons altijd vol. Laden gaat gewoon via de micro USB poort. Daarmee heb je met de accuhoes ook direct een verloopje bij je wanneer iemand geen Apple lightning laad kabel heeft, maar wel een micro USB. Een micro USB kabel zit in de verpakking. Vergis je overigens niet wanneer je de Energie Power Case met alternatieven vergelijkt. Allereerst deze accu veilig getest en door Apple met de lightning connector goedgekeurd voor iPhone5(s). Tevens is dit een zeer krachtige accu en met 2350mAh de krachtigste accuhoes die wij kennen. De iPhone5 heeft bijvoorbeeld een 1440 mAh accu. De Energi Power Case is dus goed voor bijna twee keer opladen. Het enige wat mist is een rijtje indicatie lampjes om aan te geven hoe vol de accu nog is. Nu betekent een groen lampje dat er nog genoeg stroom is voor een lading.

Conclusie

De Juicepack van Mophie had ons al overtuigd van het nut van een accuhoes, maar de Tylt Energi Power Case maakt dat je de hoes ook echt altijd bij je hebt. Wanneer je geen lading nodig hebt, gebruik je de meegeleverde beschermhoes voor dagelijks gebruik. Gekleurd of zwart; Tylt geeft ze beide. Wanneer de iPhone5(s) leeg raakt, schuif je de lader om de hoes en laadt de iPhone op. Na een uurtje haal je hem er af en wandel je weer vrolijk verder met een dunne iPhone. Op vliegvelden worden nu voor een paar tientjes nood accu’s verkocht. Ons advies is wat meer uit te geven en de Energi Power Case te gebruiken.

 

Tylt-EnergI-PC-In-the-box-green

Tylt-EnergI-PC--T2Tylt-energi-powercase-ip5-pkg-green

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • unieke accu integratie
  • krachtige accu
  • mooie vormgeving
  • kwaliteit

THE BAD

  • soms meegeleverde adapter voor hoofdtelefoon nodig (klein gaatje)
  • ontbreken resterende voeding indicatie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.