Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Rosti Mepal Margrethe Bowl (beslagkomsysteem)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Stevig materiaal
  • Tijdloze vormgeving
  • Vele kleuren
  • Vele maten en deksels
  • Handige spatdeksel
  • Handige multideksel

THE BAD

  • Een 5L uitvoering van de multideksel zou beter presteren. De 3L is gewoon net iets te krap in formaat.

Als je al ruim 60 jaar dezelfde beslagkom aan de man weet te brengen, dan moet je iets bijzonders in huis hebben. Rosti Mepal vroeg ons dan ook om het Margrethe Bowl systeem eens goed te testen.

Unboxing

Het Margrethe Bowl bestaat uit allemaal losse componenten die je in de offline winkels, maar ook in de Rosti Mepal shop kunt kopen. Voor onze test ontvingen we de rode duotone set. Waar de beslagkommen normaal in één kleur worden gemaakt, zijn een aantal maten (500ml, 1,5l, 3l) in deze bijzondere kleurencombinatie beschikbaar. We ontvingen de bijbehorende standaard deksels, de multideksel en de nieuwe spatdeksel.

De kommen

De mengkommen in het Margrethe Bowl systeem zijn van zwaar plastic gemaakt dat een klap kan hebben. Een kom van het aanrecht stoten zal niet meteen voor een barst zorgen.

Rosti Mepal heeft de bodem van de Margrethe Bowl ook nog eens voorzien van een rubber anti-slip ring. Deze lijkt op vrijwel alle ondergronden voldoende grip te hebben. Alleen wanneer je bijvoorbeeld bloem op je aanrecht hebt liggen, zal je weinig tot geen grip overhouden.

Margrethe Bowl Voet

De kommen kunnen netjes in elkaar worden opgeborgen. Zelfs met de deksels erop.

Margrethe Bowl Opbergen

De deksels van deze kommen zijn buitengewoon handig tijdens de Hollandse zomers. Zo hou je de vliegen met gemak op afstand van jouw heerlijke creaties. Doordat ze op de mengkommen klikken, blijven ze ook goed op hun plek.

De Spatdeksel

Wie een losse mixer of blender gebruikt kent het probleem van spattent beslag. Met de Spatdeksel voor de 3 liter kan weet Rosti Mepal hier een slimme oplossing voor te leveren. Doordat het gat in het midden afgedekt kan worden met een eigen dekseltje (meegeleverd), is de spatdeksel een goede vervanger voor de normale deksels.

Margrethe Bowl Spatdeksel

De Multideksel

Het echte vernuft zit hem in de Multideksel van het Margrethe Bowl systeem. Deze deksel biedt ruimte aan een drietal raspen die ook weer in de deksel opgeborgen kunnen worden.

Margrethe Bowl Rasp

De raspen maken het mogelijk om lekker snel salades te maken, maar zijn wel wat smal. Een komkommer is al snel te breed om schijfjes te raspen. Ik denk dat het idee meer succes zou hebben wanneer ze een multideksel voor de 5L mengkommen zouden maken.

Conclusie

Als je zestig jaar lang dezelfde mengkom kan verkopen, dan is die gewoon goed doordacht. Het materiaalgebruik bij deze mengkom is dik in orde. De verschillende deksels geven de 3L kommen bovendien veel meer mogelijkheden en dat is gewoonweg slim.

Margrethe Bowl Deksel

Beschikbaarheid

De Margrethe Bowl is onder anderen verkrijgbaar via de Rosti Mepal Shop. Alle onderdelen zijn los verkrijgbaar in verschillende kleuren. De prijzen lopen uiteen van €2,99 voor een 150ml uitvoering tot €24,99 voor 6L.

2 reacties

  1. de kom die je op je afbeelding hebt staan, wit van binnen, rood van buiten zijn niet leverbaar door de leverancier die je noemt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.