Review: Boekcadeaubox Barbecue

Het barbecueseizoen is echt weer aan de gang en net als ieder jaar zoeken we weer naar bijzondere gadgets en boeken om je bij te staan. De Boekcadeaubox Barbecue lijkt in beide behoeften te voorzien en is dan ook onze tip van dit weekend.

Unboxing

De Boekcadeaubox Barbecue is een stevige kartonnen doos met daarin een kookboek, een stevig steakmes, een siliconen kwast en een sausschaaltje. Handige tools waar je in eerste instantie misschien niet meteen aan denkt.

Boekcadeaubox-Barbecue-Unboxed

Siliconen kwastje

Het siliconen kwastje bevat vrijwel geen naden waardoor deze gemakkelijk schoon te houden is. Zeker in de vaatwasser, want daar blijkt hij zonder problemen mee te kunnen. Waar je het kwastje voor gebruikt? Om het vlees dat op de gril ligt te marineren of in ieder geval van wat olie te voorzien zodat het er knapperiger vanaf komt.

Schaaltje

Natuurlijk heb je een schaaltje nodig voor marinades of sauzen. Oké, echt bijzonder is deze niet…. Maar hij kan wel in de vaatwasser!

Steakmes

Ik hou ervan om te delen. Met alle liefde knal ik een complete kip of een flinke entrecote op het rooster. Mooie, grote en dure stukken vlees staan vaak garant voor een enorm smulfeest. Wanneer ze gaar zijn, moeten ze natuurlijk wel en mooie stukken worden gesneden.

Het steakmes dat bij de Boekcadeaubox Barbecue zit is stevig en bevat dankzij haar kartel voldoende snijvermogen om door grote stukken vlees te snijden. Mijn tip, gebruik geen plastic snijplanken, maar hout. Dit mes is anders een echte sloper 😉

Het boek

In de box vinden we het boek Barbecue Outdoor Cooking. Een niet al te dik boek, maar dat is niet heel erg. De selectie van recepten is wat het boek enorm leuk maakt. Bij het samenstellen is rekening gehouden met een enorm breed smaakpallet. Zo vinden we er kruidige, Turkse gehaktspiesen in, maar ook tips over hoe je groenten kunt garen. Om je meer flexibiliteit te geven is er ook een overzicht met marinades en sauzen toegevoegd. Dit laat je lekker variëren.

Boekcadeaubox-Barbecue-Recept

De schrijfwijze van de recepten is mooi duidelijk en de foto’s zien er goed uit. De ingrediënten zijn over het algemeen goed in de supermarkt te vinden. Mijn tip uit dit boek? De Wildzwijnsteak. Gewoon doen!

Conclusie

De Boekcadeaubox Barbecue is misschien al een jaartje oud, maar het is een erg leuke box om te krijgen of te geven. Het schaaltje is wel niet heel bijzonder, maar zowel het steakmes als de siliconenkwast zijn tools waar je altijd te weinig van hebt. Een leuke set dus.

ISBN: 978 90 5964 8432

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Handige starterset
  • Leuke recepten
  • Handvatten voor eigen recepten

THE BAD

  • Het schaaltje is niet heel bijzonder

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.