Test: Belkin Thin Keyboard

Tablets hebben de netbook verdrongen. Toch gaat er niets boven typen met een echt toetsenbord. Daarom duiken er nu allerlei configuraties op die lijken op een laptop, maar eigenlijk een tablet met afneembaar toetsenbord zijn. Belkin kan nu een iPad Air omtoveren in een laptop ervaring.

belkin-qode-thin-type-keyboard-case-space-gray-voor-ipad-air_002Er zijn inmiddels tientallen toetsenborden op de markt. Van een paar tientjes voor een plastic tikplank tot over de honderd euro voor de kwaliteitsproducten. Belkin introduceerde onlangs het Thin Keyboard. Een Aluminium toetsenbord voor de iPad Air. De toetsaanslag is werkelijk zo als het kan op een klein toetsenbord. Niets voelt goedkoop aan. Dankzij de aluminium basis blijft het toetsenbord ultra stijf, Gewoon op schoot nemen is dus mogelijk. Niets buigt door. Deze review is geschreven met een Asus 7 inch tablet in het toetsenbord geklikt. Het toetsenbord is weliswaar gemaakt voor de iPad Air, maar werkt prima met diverse andere tablets. De gleuf waar je de tablet inzet is geoptimaliseerd voor de iPad, maar de Google Nexus 7 van Asus blijkt ook perfect te passen. De nieuwe Sony Xperia Z2 10 inch tablet past net, maar hel wat meer achterover.

Belkin Thin knopLos van de perfecte kwaliteit van materialen en toetsen, is het aan/uit mechanisme erg slim. In de richel waar je de tablet in plaatst zit een knopje. De tablet drukt deze bij plaatsing in en het toetsenbord gaat aan en koppelkt via Bluetooth. Voor de eerste koppeling moet je de speciale Pair knop indrukken. Zowel met IOS als Android werkt dit prima. De sneltoetsen werken zowel op IOS als Android.

Dat het toetsenbord speciaal gemaakt is voor de iPad Air, blijkt uit het magnetische scharnier wat ook op de officiƫle Apple covers zit. Met dit scharnier is het toetsenbord om een grote iPad Air als hoesje te bevestigen. Zo transformeer je een iPad om in een ultradun laptop alternatief.

Belkin ThinConclusie
Er zijn heel wat toetsenbordjes op de markt. De Belkin Thin Keyboard blinkt uit in kwaliteit, accuduur en veelzijdigheid door ondersteuning voor zowel Android als IOS. Niet elke tablet zal prima in de gleuf blijven staan. Dat is dus voor andere tablets dan de iPad Air even uitproberen. Met de Google Nexus 7 van Asus is het een perfect iPad Air alternatief.
 

Zeeman Albert beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • kwaliteit
  • pairen
  • auto aan/uit

THE BAD

  • pairen kan met IOS update probleem zijn

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.