Tijdens het Google I/O evenement dat vanavond in Amerika werd gehouden, presenteerde Google de opvolger van Android KitKat. Ditmaal verbindt Google geen zoetigheid aan de nieuwe versie, maar noemt het OS simpelweg Android L.

Interface

Met de komst van Android L, neemt Google alweer afscheid van haar flat design. In plaats daarvan zullen we in Android L vele 3D effecten en schaduwen zien. Ook zijn er meer effecten die reageren op aanrakingen van het display.

Het meest spectaculair wordt het multitasken. Wanneer je het overzicht van open apps op je display zet, is dit een verticale 3D carrousel geworden. Dit ziet er niet alleen mooi strak uit, maar het werkt ook lekker vlot.

Nieuwe notificaties

Nu Microsoft en Apple het notificatiesysteem van Android hebben overgenomen, gooit Google ook daar het huidige design op de schop. Notificaties zijn nu al beschikbaar vanaf het vergrendelscherm en krijgen een nieuwe schikking om zo de relevantie te vergroten. Wat belangrijk is, zal beter opvallen.

Meer controle over apps

Om de veiligheid te vergroten, geeft Android niet langer alleen aan waar apps allemaal toegang toe willen. Je kunt nu zelf ook aanpassen wat een app wel of niet mag.

Wie de telefoon ook zakelijk gebruikt, zal op termijn privé en zakelijk beter gescheiden kunnen houden. Google komt met een alternatief voor Samsung Knox waar alle fabrikanten gebruik van kunnen maken.

Energieverbruik

Android L zal een stuk lichter zijn dan voorgaande versies waardoor het minder rekenkracht en stroom zal vragen van het toestel. Hierdoor zal Android L ook sneller worden. Ook ontwikkelaars krijgen toegang tot dit soort technieken. Bouwers van toestellen kunnen bovendien 64-bit processors gaan gebruiken. Een stap die Apple al nam met de iPhone 5s.

Android

Android TV

Android L zal ook eindelijk als opvolger voor Google TV worden ingezet. We hebben al vele Android TV boxen langs zien schuiven van merken als Ugoos, Samsung en Minix. Android TV zal meteen worden opgepikt door Sony, Sharp en Philips. Philips (TP Vision) kondigde begin dit jaar al aan Android op haar TV’s te willen hebben. MMD (onderdeel van TP Vision) bouwde al monitoren met Android 4.2.

Android Auto

Verder zal Android ook in nieuwe auto’s verschijnen. Net als Apple is Google volop afspraken aan met maken. Volvo zal één van de merken zijn die Android in het dashboard plaatst.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.