Test: Teufel BT Bamster (Mobiele speaker)

Waar anderen toch vooral een speaker voor onderweg bouwen, heeft Teufel een soundbar voor onderweg gemaakt. Een lange speaker met zware, aluminium behuizing en een indrukwekkende lijn met drivers. Daarnaast biedt de BT Bamster ondersteuning voor aptX wanneer je bluetooth gebruikt om me de speaker te verbinden.

Unboxing

In de verpakking van de BT Bamster zit een USB lader en een bijzondere USB kabel. deze biedt de mogelijkheid om niet alleen de BT Bamster van stroom te voorzien, maar gelijktijdig dienst doet als analoge audiokabel. Niet kwijtraken dus!

Verder bevat de verpakking twee magneetringen die je om de USB kabel kunt clippen om zo straling te verminderen. Een Duitse handleiding sluit de unboxing af. Al met al, lekker compleet dus.

Design

Teufel is audio, maar zeker ook design. Door te kiezen voor de vorm van een kleine soundbar, wijkt Teufel al af van wat andere fabrikanten doen. Het enige, opvallende, stukje design is de grote volumeknop die blauw verlicht is. Een opvallende keuze, gezien de rand van de BT Bamster juist rood is.

Deze grote knop is ook het belangrijkste onderdeel van de bediening.

Aan de achterkant zit een kleine schakelaar waarmee je de speaker in de AUX of Bluetooth stand zet. De BT Bamster is namelijk ook gewoon als speaker voor de PC te gebruiken. Ook dan maak je gebruik van de speciale bijgeleverde USB kabel.

De voet is voorzien van anti-slip en in de behuizing zit een 2.000mAh accu. Deze moet goed zijn voor zo’n 8 uur aan muziek. in de praktijk halen we de 8 uur ook wel.

Audiokwaliteit

Onder de metalen grill heeft Teufel de ware kracht achter de BT Bamster verstopt. Hier vinden we namelijk vier drivers die samen goed zijn voor een piekvermogen van 15 Watt. De buitenste twee drivers zijn 32mm breedbandluidsprekers. Deze twee zorgen voor midden- en vooral ook de hoge tonen. In het midden zitten twee woofers met een doorsnede van 56mm. Deze zorgen voor het midden- en lage bereik. Qua drivers is de BT Bamster dan ook de meest indrukwekkende speaker in haar prijsklasse.

Teufel-BT-Bamster-Drivers

De speakers worden aangedreven door een D-klasse versterker met twee kanalen. Hierdoor kan de BT Bamster als stereospeaker gebruikt worden. De versterker heeft een RMS vermogen van 3 Watt (10 Watt piekvermogen), dus de kans dat je de speakers overbelast is klein.

Al die details klinken waanzinnig, maar hoe klinkt de BT Bamster in de praktijk? De indrukwekkende driverselectie van Teufel doet duidelijk haar werk als het gaat om het neerzetten van een eerlijk en puur geluid. Akoestische muziek en jazz klinken fenomenaal op de BT Bamster.

Voor dance muziek is de BT Bamster minder geschikt. Natuurlijk verwacht ik geen pompende bass uit deze speaker, maar de lage tonen worden wel heel erg ingehouden. Dit is niet vreemd, want de klankkast van de BT Bamster is niet heel groot.

Teufel-BT-Bamster

In de praktijk heb ik de BT Bamster dan ook vooral als speaker voor mijn ultrabook gebruikt. Zeker bij het kijken naar programma’s waarin veel wordt gesproken, is de BT Bamster een enorme aanwinst ten opzichte van de standaard speakers. Ook bij films en series zorgt de BT Bamster voor duidelijke dialogen, wat ik enorm waardeer.

De BT Bamster heeft ook een enorm voordeel ten opzichte van vele andere mobiele speakers. Door de breedte van de speaker, krijg je een veel beter stereobeeld tijdens het luisteren. Ik durf zelfs te stellen dat de BT Bamster in deze prijsklasse het beste stereogeluid biedt.

Conclusie

Met de BT Bamster zet Teufel een bijzondere mobiele speaker neer. Een speaker voor liefhebbers van een puur en eerlijk geluid.

Beschikbaarheid

Teufel verkoopt de BT Bamster voor €129,99. Er is ook een PC Bamster. Deze mist de flexibiliteit van een bluetooth ontvanger en kost slechts €99,99. De BT Bamster is te koop in het zwart en wit.

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Erg zuiver geluid
  • Ideaal voor akoestische muziek
  • Goed ontvangst van het bluetooth signaal

THE BAD

  • Iets meer bass zou de speaker voor veel meer gebruikers interessant maken.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.