Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: LG QuadBeat 2 (Headset)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4 sterren.

THE GOOD

  • Leuk design
  • Neutraal geluid
  • Afstandsbediening op het snoer

THE BAD

  • De naam suggereert meer bass

De nieuwe LG G2 smartphone wordt standaard uitgeleverd met de QuadBeat 2 headset. Deze headset is ook los verkrijgbaar bij LG. Bij uitzondering heb ik dan ook een losse review over dit headsetje geschreven.

Unboxing

De retailverpakking van de QuadBeat 2 kennen we helaas niet. De versie die met de LG G2 werd meegeleverd beschikt echter over drie maten eargels.

LG QuadBeat 2 Afstandsbediening

Vormgeving

De doppen hebben een relatief grote klankkamer die aan de zichtbare kant uit aluminium bestaat. Door een lichte bocht tussen de klankkamer en de uitgang van de oordopjes te maken vergroot LG de klankkast nog iets verder en komt het geluid net iets anders het oor binnen. Een eigenschap die doorgaans erg positief is.

Ook heeft LG voor een flatcable gekozen. Dit is niet alleen trendy, maar voorkomt ook dat hij snel in de war raakt. Een prima overweging.

IMG_8789

De afstandsbediening valt ook mooi weg op het snoer. Helaas heeft LF voor glanzend plastic gekozen, maar dat is een botsing met mijn persoonlijke smaak. De knoppen zijn in ieder geval goed voelbaar en dat is voor mij erg belangrijk.

Geluidstechnisch

Qua microfoon valt er weinig op de QuadBeat 2 aan te merken. Net zoals bij iedere bedrade headset die ik in handen krijg, ontbreekt het ruisreductie. Op het oor is het een heel ander verhaal. Hoewel de naam QuadBeat suggereert dat LG de bass flink opschroeft, geeft de QuadBeat een lekker neutraal klankbeeld dat je met de equalizer van je smartphone kunt bijstellen. Daarbij is de bass wat verder op te krikken.

Conclusie

de QuadBeat 2 van LG is een simpele no-nonsense headset met een beter dan gemiddeld geluid. Daarnaast ziet de QuadBeat 2 er ook nog eens aardig uit. Twee vliegen in één klap dus.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.