Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de AOC A2472PW4T met 4.5 sterren.

The Good
  • Mooi stukje design
  • Handige integratie van Android
  • Weinig onnodige apps meegeïnstalleerd
  • Complete levering
  • Scherm reageert goed
  • Goede speakers
The Bad
  • Updates zijn wat vaag
  • Vaag gebruik van de volumetoetsen


Met de i2272Pwhut lanceerde AOC een mooie touch monitor met MHL. Echter, het bleef maar een monitor. De A2472PW4T is de i2272PW4T, maar dan met de nodige smarts. AOC heeft er een chipset van Gigabyte ingelegd en Android op geïnstalleerd. In tegenstelling tot merken als Lenovo en HP, noemt AOC het geen All-in-One en dat is jammer. Functioneel krijg je namelijk meer dan wat bijvoorbeeld HP te bieden heeft.

Unboxing

Qua unboxing is de AOC A2472PW4T iets minder spectaculair dan haar minder slimme zusje. Dit komt vooral doordat de USB 3.0 poorten zijn vervangen voor USB 2.0. Je krijgt dus geen USB 3.0 kabel meer, want dat is zinloos.

AOC-A2472PW4T-Unboxing

 

Je krijgt wel een handleiding, inclusief een versie op CD. Ook krijg je een modulaire netstroomkabel en een externe adapter. OAC geeft je ook een 3,5mm audiokabel, VGA, en HDMI kabel. Erg netjes.

Aansluitingen

Aan de onderkant van de monitor zit een LAN aansluiting (de monitor bevat ook WiFi en Bluetooth), een USB aansluiting om het touch deel van het scherm op je computer te kunnen gebruiken, een SD kaartslot voor extra opslagruimte (niet echt toegankelijk), de stroomaansluiting, een VGA en HDMI aansluiting.

AOC-A2472PW4T-Aansluitingen

Aan de zijkant zitten twee 3,5mm audioaansluitingen. Één voor wanneer je de VGA aansluiting gebruikt en de ander om een hoofdtelefoon op de monitor aan te sluiten. Er zijn ook twee USB 2.0 poorten te vinden en een micro-USB poort. Die laatste gebruik je om via je computer de interne opslag van de Android monitor te benaderen. Handig!

De monitor ervaring

Als monitor zien we weinig spannends aan de A2472PW4T. Het is gewoon een Full HD (1920×1080) monitor met een prima display erin. De bezel is enorm, maar dat komt door de touch ondersteuning. Om de prijs te drukken is het geen capacitive touch, maar infrarood detectie. Hierdoor reageert het scherm op iedere aanraking, ongeacht wat het scherm aanraakt.

De All-in-One ervaring

Maar nu waar het echt om gaat. De All-in-One ervaring. Een monitor met daarin standaard Android is gewoon een slim idee. Wil je even een filmpje op YouTube kijken, live TV kijken via bijvoorbeeld de UPC app of gewoon je mail checken, hoef je geen laptop aan te koppelen of desktop aan te zetten. Hang er een bluetooth toetsenbord aan en je bent klaar voor je dagelijkse dosis mediaconsumptie.

AOC heeft een vrij kale Android installatie op de monitor gezet. Iets dat ik enorm kan waarderen. Je krijgt daarmee de interface die Google ooit bedacht heeft voor tablets. Wanneer je veel eigen films en series gaat kijken, zijn er gelukkig geoptimaliseerde apps als Netflix, Plex en XBMC op te installeren. Natuurlijk kun je ook je eigen Android launcher op de A2472PW4T installeren. Dat blijft het mooie van Android.

AOC-A2472PW4T-Android-Desktop

De 4.2.2 versie van Android is op dit moment niet heel recent, maar AOC werkt aan updates voor de monitor. Deze kunnen helaas niet via het internet worden geïnstalleerd, maar lijk je op de SD kaart te moeten zetten. Dit stukje gemak moeten de techneuten van AOC duidelijk nog in de vingers krijgen.

AOC heeft niet bezuinigd bij het in elkaar zetten van de A2472PW4T. De samenwerking met Gigabyte, die vervolgens weer gebruik maakt van de chips van Nvidia, is geen goedkope zoals we aan de Chinese kant zien. In de monitor zit de Nvidia Tegra 3 T33 chipset. Deze draait om een quad-core 1.7GHz CPU met 1GB aan werkgeheugen. Deze krijgen weer ondersteuning van de Tegra 3 GPU. Toch zien we tegelijk dat Nvidia nog steeds geen topper is op het gebied van het maken van Android chipsets.

Slecht!? Nee, zeker niet. Bij de benchmarks die ik op de monitor heb losgelaten, zie ik dat de chipset vergelijkbare chipsets van Samsung, Sony en LG niet kan verslaan. De prestaties liggen daar net iets onder en dat merk je vooral wanneer je 3D games op dit scherm gaat spelen. Een enorm verschil is het echter niet.

AOC-A2472PW4T-AnTuTu

De totale performance valt me echter niet tegen. De hele Android beleving op de A2472PW4T is soepel en zo comfortabel dat ik mijn ultrabook nog amper aan de A2472PW4T hang. Gewoon omdat ik voor het gros van mijn taken genoeg heb aan Android.

En toch is er één dingetje dat vreet… de volumeknoppen. OAC heeft op de rand van de monitor prachtige touch knoppen geplaatst. Druk je op de volume omlaag knop, ga je echter schakelen tussen de modus van de Clear Vision beeldverbeteraar. Zeker wanneer je een telefoontje krijgt, erg irritant. Wil je het volume bedienen, moet je eerst op volume harder drukken voor je zachter kunt. Een erg vreemde keuze waarvan AOC al heeft aangegeven deze in een volgende firmware op te gaan lossen.

Conclusie

Met de A2472PW4T maakt AOC een normale monitor slim. Erg slim. De performance van de A2472PW4T is goed genoeg voor de gemiddelde mediaconsumptie in het gezin. Een Android gamer zal een voorkeur hebben voor een wat zwaardere chipset, maar die kom je in losse mediaplayers ook niet tegen. Daar valt dus ook niet over te klagen. Al met al is de A2472PW4T de leukste all-in-one die ik tot nu toe heb mogen testen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.