Parrot introduceert de nieuwe Bebop drone

Parrot was de eerste met een cameradrone voor consumenten. Toen nog de AR.Drone in 2010. Inmiddels is de AR.Drone 2.0 ook alweer een tijdje op de markt, dus is het tijd voor iets nieuws. Omdat Parrot het design van de nieuwe drone compleet heeft vernieuwd, komt het Franse bedrijf ook met een nieuwe naam. De Bebop.

De Bebop maakt nog steeds gebruik van vier rotorbladen en krijgt standaard een accu van 1.200mAh. Net als bij de AR.Drone 2.0 krijg je ongeveer 1 minuut vliegtijd voor elke 100mAh aan accucapaciteit.

Parrot-Bebop-Vlucht

Omdat Parrot inziet dat je niet altijd recht vooruit wilt filmen, krijgt de Bebop een 180-graden panoramacamera met ept (electronic pan & tilt). Deze heeft een grote 14 megapixel CCD, maar zal een gekozen deel in 1920×1080 (Full HD) aanbieden. De software zal zeer waarschijnlijk zorg dragen voor de de-warping van het vertekende beeld van de fisheye lens. Daarnaast laat de grote CCD het toe om het beeld van de Bebop elektronisch te stabiliseren.

Dat de Bebop een stap omhoog is ten opzichte van de AR.Drone blijkt wel aan de aansturing van de drone. Dit gaat niet langer puur on-screen. Je krijgt nu een normale joystick waar je een tablet of smartphone in kunt plaatsen. Wil je de beleving nog verder vergroten, kun je er een OculuS VR headset aan hangen.

Parrot-Bebop-Skycontroller

De verbinding tussen de Bebob en de zender verlopen nog steeds via WiFi, maar nu op zowel de 2.4GHz als de 5GHz band. Door een WiFi booster heb je op een open veld hiermee een bereik van 2 kilometer en dat is natuurlijk geweldig.

De Parrot Bebop zou eind dit jaar in de schappen moeten liggen. Ga er vast vanuit dat deze drone veel meer gaat kosten dan de originele AR.Drone.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.