Overname van Skybox stelt Google in staat eigen satellieten te lanceren

In de wandelgangen gaan de geruchten dat de deal al zo goed als rond is. Google zou op het punt staan om SkyBox Imaging over te nemen. SkyBox is een kleine bouwer van satellieten die vanuit een baan om de aarde gedetailleerde foto's van het aardoppervlak maken en doorsturen naar aarde.

Skybox heeft op dit moment één actieve satelliet en een tweede die klaar staat voor een lancering. Daarnaast zijn nog eens 13 satellieten besteld en alleen al voor die lanceringen heeft het bedrijf op niet al te lange termijn veel geld nodig. Heel veel geld.

Google heeft een flinke bankrekening en zou daarmee de lanceringen kunnen financieren, maar waarom zou het? Simpel. De data die SkyBox nu uit één satelliet haalt, is veel gedetailleerder dan wat Google nu in Google Earth en Google Maps laat zien. Google zou de aarde nog beter in beeld kunnen brengen en beelden nog sneller kunnen actualiseren. Op dit moment is Google nog afhankelijk van externe leveranciers van satellietbeelden.

Volgens TechCrunch zou Google 1 miljard op tafel willen leggen om het bedrijf over te nemen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Roelof van Doorn
Je ziet me wel, maar herkent me niet. Blijf gokken wie ik ben. Als je het weet zeg je 'O, die!'

Evenementen

Copyright 2020-2022 MassMedium
Privacyverklaring
Cookies
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram