GadgetGear.nl

HTC Introduceert de HTC One Mini 2

Het is eindelijk officieel. In navolging van de HTC One (M8), komt HTC weer met een mini in hetzelfde design. Het gaat om de HTC One Mini 2. Op de Duo Camera na, is het design van de HTC One (M8) vrijwel helemaal overgenomen.

De HTC One Mini 2 is niet alleen kleiner en goedkoper dan de One (M8), maar ook een stukje lichter uitgerust. Zo krijg je nu een 1.2GHz quad-core processor met 1GB aan werkgeheugen. Je krijgt in de HTc One Mini 2 ondersteuning voor NFC, Bluetooth 4.0 met aptX, 2G/3G/4G ondersteuning en WiFi a/b/g/n (dual-band).

Ook het display is met 4,5 inch wat kleiner. Daarnaast krijg je geen Full HD, maar 1280×720 pixels (720p) om naar te kijken. Dat laatste compenseert overigens voor de lagere rekenkracht waardoor de beleving nog steeds lekker vlot moet zijn.

Natuurlijk installeert HTC wel gewoon Android 4.4 KitKat op het toestel, net als HTC BlinkFeed. Je krijgt in totaal 16GB aan opslagruimte en HTC voorziet je nog steeds van Boomsound stereo speakers om het display heen. Iets dat met name tijdens het kijken van films en series heel prettig zal zijn.

Aan de achterkant van het toestel zit een 13 megapixel camera met een f/2.2 lens die 1080p video’s kan schieten. Aan de voorkant krijg je voor selfies een keurige 5 megapixel en ook hier kun je in 1080p video’s opnemen.

Beschikbaarheid

HTC start de verkoop van de HTC One Mini 2 begin juni en het toestel gaat dan €469 kosten.

Reageren

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.