Grote verbeteringen in IP cameraondersteuning bij Synology

Synology levert haar NAS systemen standaard uit met Surveillance Station, een app waarmee je met IP camera’s je huis of bedrijf kunt beveiligen. De nieuwe versie, Surveillance Station 6.3 bèta, brengt een aantal nieuwe opties met zich mee die een upgrade zeer de moeite waard gaan maken.

Één van de meest interessante oplossingen is edge recording. Steeds meer IP camera’s bevatten ondersteuning voor het plaatsen van een (micro)-SD kaart om zelfstandig beelden op te slaan. Wanneer bij een inbraak het netwerk offline gaat, gaan de camera’s die met edge recording zijn geconfigureerd de beelden niet langer op de NAS opslaan, maar op de camera zelf. Zodra het netwerk weer in de lucht is, zal de Surveillance Station software de beelden bij de camera’s ophalen en alsnog naar de server wegschrijven.

Een andere grote verbetering is de ondersteuning van panoramacamera’s met ept (electronic pan & tilt). Deze camera’s bevatten één sensor en een fish-eye lens waardoor ze een enorme kijkhoek hebben. De ept functie kiest eigenlijk een deel van de sensor en maakt daar het beeld van dat je ziet. Door dit deel te verplaatsen wordt een gemotoriseerde camera gesimuleerd.

Hoewel de lens en sensor wat duurder kunnen zijn, is de besparing op het motorische deel in zowel productie als onderhoud een enorme besparing. Dit maakt dergelijke camera’s erg goedkoop terwijl ze nog wel een enorm probleem hebben. De fish-eye lens zorgt voor een enorme lensvertekening op de beelden die je ziet. Door de ondersteuning van de-warping kan de Surveillance Station software de beelden weer vlak strijken zodat perspectieven kloppen. De software moet zelfs in staat zijn om gelijktijdig meerdere streams van een panoramacamera te halen zodat je verschillende plekken tegelijk onder controle kunt houden.

Wanneer je de Surveillance Station 6.3 bèta op je NAS installeert, krijg je van Synology standaard twee camera licenties.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events