Arjan Olsder
Arjan Olsder

Dit is de nieuwe LG G3 Android Smartphone

LG presenteert vanavond haar nieuwe G3 Android smartphone in Londen. De G3 is het nieuwe vlaggenschip van de Koreanen, dus de verwachtingen waren groots. Evenals de lekken trouwens, want afgelopen weekend konden we het gros van de specs al aan je mededelen. Dit is de LG G3:

Behuizing

Zoals de gelekte foto’s al lieten zien, heeft LG voor een metalen behuizing gekozen. HTC was de laatste maanden de enige fabrikant die nog echt groots inzette op aluminium en is met de G3 designtechnisch dan ook een concurrent rijker geworden.

LG-G3-Presentatie Achterkant

Display

LG heeft de G3 van een 5,5 inch Quad HD display voorzien. Dit display heeft een resolutie van 2560×1440 pixels. Met 534,04 pixels per inch heeft LG hiermee het scherpste display dat je op dit moment kunt kopen. Daarnaast is de bezel buitengewoon smal.

Lasergestuurde camera

Ook bij de camera van LG vinden we een primeur. Aan de achterkant zit namelijk een laser verstopt die de camera helpt om sneller (0,276 seconden) en nauwkeuriger scherp te stellen. Dit is vooral voordelig voor donkere locaties. Een normale autofocus heeft dan extreem veel moeite om scherp te stellen.

LG-G3-Moodshot

De camera zelf schiet haar plaatjes op 13 megapixel en bevat optische beeldstabilisatie. Video’s filmt de camera ook nog eens netjes op 4K/UHD.

Wil je selfies maken, kun je de camera nu ook met armbewegingen bedienen. Zo kun je een grotere afstand tot je smartphone bewaren als je op de foto gaat. Wil je de camera aan de voorkant gebruiken, dan heb je 2,1 megapixel ter beschikking. Dit is wat minder dan we gewend zijn van andere flagship toestellen, maar LG gebruikt een grotere beeldsensor en een lichtgevoelige lens. Ze zijn dan wel wat kleiner, maar de kans is groot dat de kwaliteit beter is.

Chipset

Een Quad HD display vraagt een enorme berg rekenkracht, maar eerlijk gezegd is de chipset iets minder krachtig dan je zou verwachten. Met een quad-core 2.5GHz CPU en 2GB aan RAM wijkt LG nauwelijks af van andere flagships.

Je krijgt 16GB of 32GB aan interne opslagruimte van LG, maar kunt daar gewoon een micro-SD kaartje bij prikken. De smartphone kan maximaal 128GB aan.

Android

LG heeft de G3 (natuurlijk) van Android 4.4 voorzien. Daar heeft LG de nieuwste versie van haar eigen launcher (grafische schil) overheen gegoten. Daarbij heeft LG voor cirkelvormige iconen gekozen en themakleuren ingezet. Lekker nieuw en fris dus.

Draadloos

Natuurlijk beschikt de G3 niet alleen over 2G en 3G, maar ook over 4G. Verder krijg je NFC, Bluetooth 4.0 LE, WiFi b/g/n/ac en een HDMI aansluiting. Er is ondersteuning voor DLNA, Miracast en WiFi Direct.

LG-G3-Presentatie

Accuduur

LG heeft de G3 van een 3.000mAh accu voorzien. Ruim voldoende om het einde van de dag te halen zo lijkt me. Daarnaast is de G3 in staat om draadloos op te laden. LG maakt gebruik van de QI standaard, dus er zijn veel mooie designladers van andere merken om uit te kiezen.

Geluid

De laatste belangrijke feature is de nieuwe Boost AMP functie in de G3. Deze stuurt een 1 Watt speaker aan. Daarmee zou de G3 een flink volume moeten kunnen produceren.

Beschikbaarheid

Wat we nog niet weten, is de beschikbaarheid. We weten wel dat de LG G3 verschijnt in de kleuren Metallic Black, White Silk, Shine Gold, Moon Violet en Burgundy Red.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.