Picture of Roelof van Doorn
Roelof van Doorn

Alle specs en foto’s van de LG G3 smartphone

Het duurt nog tot dinsdag voor LG in Londen de G3 smartphone zal presenteren. Toch lijkt het erop dat de journalisten daar weinig echte verrassingen te zien krijgen. Aan alle kanten lijken productfoto’s en specs van het nieuwe flagship toestel te lekken.

Specs

De LG G3 zal de eerste LG smartphone met een 5,5 inch QHD (2560×1440) display worden. De bezel rond het display is mooi smal, wat het toestel langer doet lijken. Hoe snel de chipset gaat worden is nog niet bekend, maar iedereen lijkt het er wel over eens dat hij 3GB aan werkgeheugen zal ondersteunen.

LG zal zonder twijfel een variant van Android 4.4 Kitkat op de LG G3 installeren. Daarnaast zal LG naar verluid de nieuwste versie van haar eigen UI op het toestel introduceren. Gezien de verwachting dat het toestel 3GB aan werkgeheugen krijgt, gaan we er vanuit dat multitasking weer een belangrijk element zal zijn voor dit toestel.

De G3 zal beschikken over NFC en Bluetooth 4.0 LE. Daarnaast kun je WiFi gebruiken met ondersteuning voor 802.11b/g/n en 802.11ac.

Ook de speaker van de LG G3 zal een bijzondere eigenschap aan het toestel zijn. Hoewel het een mono speaker lijkt te betreffen, heeft hij wel een vermogen van 1 Watt.

Ook nu weer zullen de bedieningsknoppen onder de camera komen te zitten. Qua camera mag je minimal 13 megapixel van LG verwachten. Het geheel zal worden aangedreven door een verwisselbare 3.00mAh accu.

Qua opslagruimte krijg je toegang tot 32GB aan interne opslag. Daarnaast kun je een microSD kaart plaatsen.

Uiterlijk

In de VS staat al vast dat Verizon haar eigen uitvoering van de G3 gaat krijgen. Zowel voor- als achter is het Verizon logo op de smartphone te zien. De Verizon editie verschijnt sowieso in het wit en zwart.

De reguliere editie zal naast een witte, en zwarte uitvoering, ook een gouden uitvoering kennen. In alle gevallen lijkt LG veel aandacht aan materiaalgebruik te hebben besteedt. Het lijkt erop dat het toestel voor een groot deel uit geborsteld aluminium zal bestaan.

Dinsdag krijg je natuurlijk alle definitieve specs van ons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.