De smaak van: L’OR EspressO Onyx (koffiebonen)

Douwe Egberts presenteerde onlangs twee nieuwe soorten koffiebonen onder de vlag van L’OR EspressO. Het label dat we voornamelijk kennen van de cupjes voor de Nespresso apparaten. Met de Onyx hebben we vandaag de meest krachtige variant uit de serie te pakken.

De L’OR EspressO bonen kenmerken zich als een melange van Arabica en Robusta bonen die afkomstig zijn uit Zuid-Amerika en Oost-Afrika. Met de Onyx probeert DE vooral een pure espresso-ervaring te bieden.

Hoewel de maling van jouw bonenautomaat deels verantwoordelijk is voor de uiteindelijke kwaliteit van de koffie, heeft DE er alles aan gedaan om de intensiteit van de koffie flink op te schroeven. Met een intensiteit 12 heeft de Onyx weinig concurrenten.

Wanneer ik op basis van deze bonen een espresso zet, geven de bonen een prachtige volle cremalaag. Waar het de trend lijkt om met allerlei smaakjes te komen, blijft de Onyx trouw aan het koffiebittertje.

De smaak en intensiteit van de Onyx laten het ook goed toe om de Onyx in koffiebereidingen als cocktails te gebruiken. Dat mag een standaard Irish Coffee zijn, maar natuurlijk hebben we een leuk alternatief.

Vul je shaker flink met ijs en giet hier een standaard Onyx espresso overheen. Vul deze aan met 20ml Kahula en 40ml wodka. Knal hier een scheutje hazelnootsiroop bij, schutten en uitschenken. Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events