Logo GadgetGear.nl
Onyx Boox Mira
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Onyx Boox Mira is een 13,3 inch eInk monitor

Films kijken en games spelen moet je er niet op willen, maar als status monitor zou de nieuwe Onyx Boox Mira weleens heel interessant kunnen zijn. De Chinese fabrikant onyx lanceert hiermee namelijk een 13,3 inch monitor op basis van eInk.

De Onyx Boox is een draagbare monitor met optionele poot. Het idee is dat je deze gemakkelijk met je mee kunt nemen. Nu zijn er natuurlijk meerdere portable monitoren, maar deze zou ultrazuinig moeten zijn. Dat is immers een sterke eigenschappen van eInk displays. Bovendien, bij lange leessessies, zou het scherm ook veel rustiger moeten kijken.

Onyx Boox Mira

Een nadeel van eInk is altijd geweest dat het verversen van het display zeer traag verloopt. Dat zou bij dit display verholpen moeten zijn. Hij zou ongeveer zo snel moeten zijn als een reguliere monitor. Wel ben je nog beperkt tot een zwart-wit weergave. Aansluiten kan gewoon via USB-C, maar ook met een micro HDMI aansluiting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.