De smaak van: Duvel Mini

Het is vrijdag, bijna 16:00. Tijd voor de vrijmibo en voor misschien wel de leukste smaaktest van afgelopen week. Afgelopen week ontvingen we de Duvel mini. De bekende Duvel in een nog onbekend formaat. Met de Duvel Mini komt brouwerij Moortgat met een 18cl uitvoering van haar bekende 33cl flesjes.

Het brouwproces van de blonde Duvel neemt 90 dagen in beslag. De brouwer heeft gekozen voor een combinatie tussen Saaz-Saaz en Styrian Golding hop. De brouwer neemt dus ruim de tijd voor de hergistings- en rijpingsperiode en dat zie ik onder anderen terug in de bubbels. De Duvel Mini is een bier dat echt bruist in het glas.

Het lange proces maakt van de Duvel ook een straf biertje. Met 8,5% is hij toch wat sterker dan het gemiddelde groene flesje. Belangrijker is echter de smaak. De smaak van de Duvel is bijzonder toegankelijk. Hoewel de bieraroma’s duidelijk aanwezig zijn, is hij niet heel bitter. Dit maakt het een verrassend fris biertje voor bijvoorbeeld bij de barbecue.

Proost!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Events