Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: JBL Synchros S400BT (Hoofdtelefoon)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Ligt goed op het hoofd
  • Goede geluidskwaliteit
  • Mooie verlichting
  • Inclusief reisetui

THE BAD

  • Vreemde laadkabel

Niet alleen het design van de Synchros S400BT is opvallend, maar ook het gebruik van licht. De Synchros S400BT is misschien wel de meest creatieve hoofdtelefoon als het om gebruik van verlichting gaat. Daarnaast beschikt de hoofdtelefoon nog over een aantal andere interessante snufjes.

Unboxing

JBL levert de Synchros S400BT met een reisetui en twee kabels. Één USB naar 3,5mm kabel om de hoofdtelefoon te laden en een 3,5mm kabel om de hoofdtelefoon op een analoge audiobron aan te sluiten. Handig als je bijvoorbeeld met een lege accu zit.

Design

Het materiaalgebruik van JBL maakt indruk. Zeker bij de wit/blauwe uitvoering die we hier ter review hebben ontvangen. Zo is de stalen hoofdband van dikke padding voorzien en een klik systeem waarop je snel kunt aflezen of je hem op de juiste maat hebt uitgerekt.

JBL-Synchros-S400BT-Sizing

De rechter oorschelp beschikt over een NFC chip zodat je de hoofdtelefoon snel met non-iOS toestellen kunt koppelen. Daarnaast zijn de oorschelpen aan de zijkanten netjes afgewerkt met verschillende plastics.

JBL-Synchros-S400BT-Cup-Materials

Voor de scharnieren heeft JBL voor staal gekozen. In het unboxing filmpje zie je dat ik de hoofdtelefoon zonder moeite enorm ver op kan rekken.

JBL-Synchros-S400BT-Scharnier

De oorschelpen hebben mooie, dikke kussens. Aan de binnenkant zijn ze ook netjes met stof afgewerkt.

JBL-Synchros-S400BT-Cup

De linker oorschelp bevat de belangrijke aansluitingen van de Synchros S400BT. Nouja, die ene. Alles gebeurt via de 3,5mm aansluiting. De enige twee echte knoppen zitten ernaast en zijn om hem aan te zetten en om bluetooth te activeren. Die bluetooth knop zit er voor iedereen zonder NFC.

JBL-Synchros-S400BT-Sizing-Input

Draagcomfort

Ik heb een groot hoofd en dat is vaak een probleem bij hoofdtelefoons. De Synchros S400BT hoeft voor mij echter niet op de grootste stand. Hij drukt dus ook niet op mijn schedel. Het beetje druk dat er is wordt opgevangen door de dikke, zachte oorschelpen. Hierdoor ligt het draagcomfort van de Synchros S400BT behoorlijk hoog.

JBL-Synchros-S400BT-Travel

Bediening

De Synchros S400BT is voorzien van touch bediening op de rechter oorschelp. Veeg je met je vinger omhoog, wordt het volume sterker. Veeg je omlaag, zwakt het volume af. Het verwisselen van tracks gaat door naar voor of achter te vegen.

Welke actie je ook doet, er is een lichtspoor dat jouw vingerbewegingen volgt. De smalle rand om de blauwe cirkels verbergt een serie witte LED’s die voor deze animaties zorgen. Iets dat helaas wat lastig was om vast te leggen, maar in het donker zeker indruk maakt.

Een tweede status LED zit in de 3,5mm plug verwerkt. Ook deze licht op en kan knipperen. Nu ben je misschien bang dat je met een lichtshow op je hoofd gaat lopen, maar dat hoeft niet. De LED animaties zijn mooi en toch ook discreet.

Geluid

Qua geluid heb ik over de Synchros S400BT niets te klagen. Mijn Xperia Z1 pikt meteen op dat het een aptX headset is en zorgt daarmee voor een betere streaming kwaliteit over bluetooth 3.0. JBL’s Pure Bass verlaagt de tonen nog een beetje wat liefhebbers van dance en urban muziekstijlen zeer zullen waarderen.

De Synchros S400BT kan ook tijdens telefoongesprekken worden gebruikt. De headset beschikt over een prima ruisonderdrukking waardoor ik goed verstaanbaar ben. Ook de spraak waar ik naar luister is mooi zuiver.

Laden

Het enige echte nadeel aan de Synchros S400BT is de laadkabel. Dit is een USB kabel met aan één kant een 3.5mm aansluiting. Raak je hem kwijt, heb je dus een probleem. Ik zag dan liever nog een ‘lelijke’ micro-USB aansluiting op de headset zitten.

Conclusie

De laadkabel is verschrikkelijk, maar dat is dan ook het enige nadeel aan de Synchros S400BT. De headset, die €229 gaat kosten, heeft een prima audio weergave en het gebruik van verlichting is gewoon geweldig.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.