Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: Aqua Licious (Oprolbare waterflesjes)

Arjan Olsder beoordeelde namens GadgetGear de met 4.5 sterren.

THE GOOD

  • Leuke designs
  • Handige dop
  • Handige haak
  • Neemt weinig ruimte in

THE BAD

  • Het zou fijn zijn om beter te zien hoe snel de fles zich vult

Tijdens de huishoudbeurs kwamen we de mensen van Aqua Licious tegen. De Aqua Licious is een drinkflesje dat speciaal voor waterdrinkers is ontwikkeld. Het flesje is na gebruik dan ook op te rollen waardoor het, in tegenstelling tot een flesje, niet meer ruimte inneemt dan strikt noodzakelijk.

Daarnaast is er ook nog het milieu. We gooien dagelijks 500.000 waterflesjes weg. Een Aqua Licious flesje kan voor 15 cent 200 keer worden gevuld (dat is ongeveer 100 liter).

Design

Het ontwerp van de Aqua Liciousis zonder twijfel geïnspireerd door supermarktdrankjes als de breaker. Normaal gooi je die verpakkingen weg. Door de extra grote opening op de Aqua Licious is dit niet meer nodig. Je hervult de Aqua Licious simpelweg zelf.

De dop van de Aqua Licious is niet alleen breed, maar ook nog eens een stuk fijner om aan de lippen te zetten. Er zit namelijk een sportdopje op zoals ook op veel waterflesjes te vinden is. Het dopje dat daar weer overheen gaat, zit met een beugeltje vast, dus zal je ook niet snel verliezen.

Aqua Licious Designs

Een groot voordeel van plastic zakjes, is dat het materiaal zich heel makkelijk laat bedrukken. Hierdoor is een enorme hoeveelheid aan prints mogelijk. Aqua Licious heeft zelf 12 leuke designs ontworpen, maar bedrijven kunnen ook een eigen versie van de Aqua Licious laten drukken.

Om de Aqua Licious iets meer flexibiliteit te geven, heeft Aqua Licious ook een kleine karabijnhaak aan de fles toegevoegd. Past hij vol niet in de tas, hang je hem er gewoon aan. Handig!

IMG_9221

Kan het design nog slimmer dan dit? Zeker! Met een volledige bedrukking is het wat lastig om echt goed te zien hoe snel de Aqua Licious zich onder de kraan vult. Een transparant streepje zou enorm helpen.

Vriezen

Het materiaal van de Aqua Licious is bestand tegen extreem koude temperaturen. Je kunt een gevulde fles dus prima invriezen. Hou er wel rekening mee dat water uitzet. Zo’n 20%. Niet helemaal vullen dus.

Schoonmaken

De Aqua Licious is bedoelt voor water. Daar worden deze flesjes niet heel snel vies van. Oké, er zou wat van jouw speeksel in de fles kunnen komen en op de rand van de drinkdop. Het is dan wel lekker om hem om de paar maanden schoon te maken.

De Aqua Licious is geschikt voor in de vaatwasser. Dat is goed nieuws. Echter, moet de vaatwasser wel goed door de opening van de Aqua Licious kunnen spuiten en vooral ook naspoelen. Mijn tip is dan ook om hem vooral niet in de vaatwasser te doen. Gewoon een beetje water en een druppel zeep erin. Goed schudden en knijpen en daarna een paar keer herhalen met schoon water tot je geen schuim meer ziet. Dit kost iets meer tijd, maar dan weet je vrijwel zeker dat er geen zeepresten meer in zitten.

Licious Lunch

Naast de Aqua Licious, hebben de makers van het flesje ook de Licious Lunch gemaakt. Een stevig hersluitbaar zakje voor de boterham of andere lunchsnacks. Ook met leuke prints. Doordat deze over de hele breedte opent, kan deze wel goed schoonspoelen in de vaatwasser. De Licious Lunch is in vier patronen verkrijgbaar.

Conclusie

Ik heb in mijn leven honderden van dit soort knijpverpakkingen weggegooid. Aqua Licious laat zien dat het heel goed mogelijk is om ze herbruikbaar te maken. Daarnaast is het handig dat een lege Aqua Licious fles nauwelijks ruimte inneemt en dat een volle met de haak ook gewoon aan een tas gehangen kan worden. Flexibiliteit die ik zeker kan waarderen. Het zou alleen wel fijn zijn als ik goed kon zien hoe snel de fles zich vult.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.