Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Test: T Bottle (Waterfles)

Elk jaar wordt er wereldwijd $100 miljard uitgegeven aan flessen bronwater. Terwijl er $15 miljard nodig is om het aantal mensen zonder toegang tot schoon drinkwater te halveren. Dat is de boodschap van Join The Pipe. Deze organisatie streeft ernaar om drinkwatertekorten overal ter wereld terug te dringen en tegelijk de hoeveelheid weggegooide waterflesjes te verminderen. De T Bottle is één van de flessen die het verkoopt om haar boodschap te verspreiden.

Design

Join the Pipe verkoopt haar flessen in verschillende kleuren en acht verschillende designs. Van de “T” fles die we hier hebben tot de “Y” fles voor twee personen en de kromme “J” fles. Het leuke is ook dat als je collega’s hebt met dezelfde flessen, je ze aan elkaar kunt koppelen. Waarom? Omdat het kan. Ze hebben hier een Dutch Design Award mee gewonnen.

Join the Pipe T Bottle Connector

De flessen zijn voorzien van een rubber band met een enorm oog. Dit oog maakt het mogelijk om de fles met behulp van een karabijnhaak aan een tas te hangen. Zo hoeven de flessen geen ruimte in jouw tas in te nemen. Zeker niet wanneer ze leeg zijn.

Join the Pipe T Bottle Oog

Drinkcomfort

De T Bottle is één van de grotere flessen die Join the Pipe in haar assortiment heeft. Er gaat een halve liter aan water in. Drink je hem vier keer leeg, zit je dus aan jouw dagelijks aanbevolen hoeveelheid vocht.

Join the Pipe T Bottle Drinkopening

De fles bevat geen sportdop, maar wel een mooie, grote opening. De opening bevat geen schroefdraad en drinkt daarmee prettiger dan het gemiddelde waterflesje uit de supermarkt.

Schoonmaken

Een waterfles heeft niet veel onderhoud nodig, maar soms is het toch echt even nodig. Dan is het fijn om te weten dat hij vaatwasserbestendig is. Een kleine tip van ons, was wel zonder zouttoevoeging. De zoutkristallen maken niet alleen glazen dof, maar ook deze fles. Het is immers plastic. Door alle delen van de fles los te draaien, droogt hij lekker vlot op.

Join the Pipe T Bottle Ring

Conclusie

De T Bottle van Join the Pipe is een mooi stukje design om uit te drinken. Zelf vind ik de capaciteit (een halve liter) ook erg prettig omdat het gemakkelijk bij te houden is hoeveel ik drink. Het idee dat een derde van de prijs naar drinkwaterprojecten gaat is ook erg prettig.

Eén reactie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.