Om ons heen verbieden landen het al om kinderen met smartphones te laten spelen. Dit vanwege de straling die eraf komt. Om Nederlanders de kans te geven hun smartphone stralingsarm te maken, zijn er nu de Radygo telefoonhoesjes.

Nu is het natuurlijk lastig om een hoes te maken die straling afschermt zonder het display te bedekken. Dat is immers de kant van het toestel die je tegen het gezicht houdt. Daarnaast kun je niet bellen als de telefoon geen straling af kan geven. In plaats daarvan bevat de achterkant van de hoesjes een materiaal dat de straling van de smartphone juist moet aantrekken en bundelen. Hierdoor krijg je minder straling richting je gezicht of lichaam en dat is sowieso nooit ongezond.

Er zijn twee typen hoesjes. Het standaard hoesje en een hoesje met een cover aan de voorkant. Deze laat je de telefoon in een handige hoek zetten. Daarnaast krijg je optionele magneten waarmee je jouw smartphone bijvoorbeeld tegen een koelkast kunt plakken (kijk uit voor bankpasjes).

Om die laatste functie te promoten is er ook de Radycam app met een timer zodat je gemakkelijker selfies kunt maken. Helaas is de app op dit moment alleen voor iOS verkrijgbaar.

Radygo maakt momenteel hoesjes voor de iPhone 4, iPhone 5, Galaxy SIII en de Galaxy S4 smartphone.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.