Logo GadgetGear.nl
Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

De smaak van: Nespresso Cauca

Afgelopen week introduceerde Nespresso de Cauca. Een 100% pure Colombiaanse koffie op basis van de Arabica boon. Net als haar zusje, de Santander, waar we het morgen over hebben.

De Cauca is de meest milde koffie van de twee en heeft een intensiteit 6 meegekregen. Een intensiteit die de Cauca vooral ook heerlijk maakt tegen het einde van de dag. Onder het genot van de Colombiaanse beats van Pacho Galan en Juanes ben ik met deze nieuwe grand-cru aan het proeven gegaan.

Nespresso-Cauca-Cupje

Wat opvalt is het fruitige karakter van de Cauca. Nespresso spreekt van een licht pikante smaak, maar ik proef toch vooral de zoetjes en bittertjes die ik van een rode wijn ken. Dit zonder de identiteit van de Arabica boon te verliezen.

Door deze fruitige smaken, weet deze Cauca zich ook goed met melkbereidingen te combineren. Wanneer er een kaneel-siroop aan wordt toegevoegd, kun je zelfs een heerlijke cappuccino als dessert bereiden.

De Nespresso Cauca is nu verkrijgbaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.