Android Wear gaat de smartphone veranderen

Tot nu toe is Sony de enige geweest die in mijn ogen een goed bruikbare smartwatch heeft weten te produceren. Al hebben ze daar wel drie modellen voor moeten maken. Vandaag introduceerde Google het Android Wear platform waarmee smartwatches en andere wearables een stuk slimmer moeten worden. Motorola en LG zijn de eersten die met een horloge voor het nieuwe platform komen.

Android Wear is een aangepaste versie van Google’s mobiele besturingssysteem. Android Wear lijkt voor nu vooral gericht op twee pijlers. Google Now en het bijhouden van fitness prestaties. Google heeft al wel een developer portaal opgezet, maar de officiële SDK (Software Development Kit) is daar voorlopig nog niet te vinden. Wel is er een developer preview van de API’s zodat ontwikkelaars alvast kunnen experimenteren.

Google Now

Android Wear lijkt een enorm diepe integratie met Google Now te krijgen. Deze zal met regelmaat het display van het horloge bijwerken met de laatste relevante informatie. Daarnaast luistert het horloge met je mee. Wanneer je OK Google zegt, kun je spraakopdrachten geven zoals we nu al kennen van onze smartphones en tablets.

Fitness

De fitnessfuncties maken van Android Wear een goed alternatief voor de gemiddelde slimme sportband. Android Wear kan met dezelfde sensoren werken waardoor een horloge in één klap een flink stuk slimmer wordt.

(Opvallende) partners

Zowel Motorola als LG lijken hun modellen klaar te hebben liggen. Waar LG met een (voor smartphones klassiek) vierkant display komt onder de noemer G Watch, heeft Motorola een rond display weten te maken met de naam Moto 360.

Onder de partners voor Android Wear vinden we verder grote namen als Asus, Fossil, HTC, Intel, MediaTek, Mips, Qualcomm en Samsung.

Die laatste is een interessante. Samsung’s eerste smartwatch, de Galaxy Gear, draaide op Android. Dit jaar kondigde Samsung drie nieuwe Gear’s aan waarbij de naam Galaxy verdween. De drie modellen liepen niet langer op Android, maar op Samsung’s eigen Tizen. Daarmee zou het kunnen dat Samsung’s derde generatie ineens weer op Android Wear gaat draaien.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.