Picture of Arjan Olsder
Arjan Olsder

Sigma introduceert de high-end dp quattro cameralijn

De nieuwe cameralijn is voorzien van Sigma’s nieuwe Foveon X3 beeldsensor die een resolutie van 39 megapixel heeft. Daarnaast is de sensor anders van opbouw waardoor de kleurechtheid veel dichter tegen analoge filmkwaliteit aan moet liggen.

Sigma komt in totaal met drie camera’s in deze dp-lijn. Allen bevatten ongeveer dezelfde body, maar een andere vaste lens. de dp1 Quattro krijgt een 19mm lens. de dp2 beschikt over 30mm terwijl de dp3 Quattro over een 50mm lens beschikt. Alle lenzen hebben een F2.9~F16 waarde. Door het gebruik van een vaste lens en een vaste brandpuntafstand, heeft Sigma optimaal controle over de kwaliteit die ze met deze camera’s afleveren.

De Foveon sensor is een verticale sensor die uit drie lagen bestaat. Elke laag neemt een eigen kleur op uit het RGB spectrum. Het bijzondere hieraan is dat iedere pixel op de sensor informatie over elke kleur opslaat. Bij klassieke beeldsensoren zitten pixels van verschillende kleuren naast elkaar en wordt de informatie tot een enkele pixel samengesteld. Sigma heeft hier dus een goed verhaal voor haar nieuwe camera’s. Met een resolutie van 39 megapixel is de resolutie ook nog eens enorm.

De camera’s maken gebruik van SD kaarten en kunnen zowel RAW als in JPG fotograferen. Je kunt daarbij ook de beeldverhouding aanpassen naar 21:9, 16:9, 3:2, 4:3 en 1:1. De toestellen hebben een ISO warde van 100~6.400 en een sluitersnelheid van 1/2000 tot 30 seconden. Previewen doe je op een 3 inch TFT display.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.