Sigma komt met een nieuwe lichtsterke 18-35mm lens

Speciaal voor DSLR’s met een APS-C sensor, heeft Sigma een nieuwe, lichtsterke 18-35mm lens ontwikkelt. De SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM lens zal worden gefabriceerd voor Canon, Nikon en Sigma toestellen.

Deze nieuwe lens, uit de Art serie van Sigma, heeft een diafragma van F1.8 over het hele bereik. Dit maakt het mogelijk om langer door te fotograferen zonder gebruik te maken van een flitser. Daarnaast heeft de lens voor met name binnengebruik een interessante groothoek. De minimale afstand om op scherp te stellen is 28CM.

De lens is zo opgebouwd dat het zoomen en scherpstellen in de lens zelf gebeurd. Hij verandert tijdens gebruik dus niet in lengte. Daarnaast staat de voorste lens stil zodat je ook gemakkelijk gebruik kunt maken van een polarisatiefilter.

De lens is ook compatible met Sigma’s USB Dock. Zo is de firmware in de lens zelf via de computer te updaten.

Beschikbaarheid

Wat de nieuwe SIGMA 18-35mm F1.8 DC HSM gaat kosten en wanneer deze in de winkels ligt is nog onbekend.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.